Els 12 il·lustradors espanyols que no et pots perdre

Conrad Roset es va formar com a il·lustrador a l'Escola Joso (Kim Manresa)

La llista inclou dibuixants de còmic, il·lustradors infantils i de publicitat, artistes conceptuals i molt més

Per Judith Vives

El món de la il·lustració viu un moment dolç. La seva aplicació en sectors tan diversos com els còmics, la publicitat, el disseny gràfic o el món editorial ha fet més visible aquest art.

Els mitjans digitals i les xarxes socials també han contribuït a donar a conèixer el nom de nous il·lustradors i a reivindicar als més consolidats.

Així ha anat creixent la popularitat d’aquesta activitat que actualment combina tècniques tradicionals amb eines digitals.

A continuació et presentem a dotze il·lustradors del nostre país que no et pots perdre.

Els noms més consolidats

El nom de Miguel Gallardo no pot faltar en una llista d’il·lustradors a seguir. Dibuixant i guionista de còmics però també dissenyador, publicista i il·lustrador, Gallardo destaca per una trajectòria polifacètica que l’ha portat de crear el popular Makoki a il·lustrar portades de la revista New Yorker.

Un altre clàssic de la il·lustració és Fernando Vicente, artista autodidacta que reflecteix en les seves obres la seva passió per l’art. La seva obra es caracteritza per la presència de la figura humana i l’ús d’elements com mapes, làmines mecàniques o làmines anatòmiques.

Conrad Roset, format a l’Escola Joso, s’ha llaurat un nom gràcies a les precioses il·lustracions femenines, les seves “muses” d’aquarel·la. Es tracta d’obres de gran delicadesa i detall amb un ús molt especial del color.

My contribution to the #themoleskineproject at @spoke_art in New York

A post shared by Conrad Roset (@conradroset) on

També és exalumne de Joso Juanjo Sáez, un il·lustrador i creador d’historietes que es va fer un nom en els anys 90 amb les seves col·laboracions en fanzines i revistes musicals i de tendències, i va aconseguir la popularitat més tard gràcies a la sèrie de televisió Arròs covat.

Il·lustracions amb mirada femenina

El món de la il·lustració destaca per la gran presència d’artistes femenines, i entre elles, algunes són avui dia molt conegudes i compten amb molts seguidors.

És el cas de Paula Bonet. La seva formació com a pintora es plasma en les il·lustracions que va començar a realitzar a partir de 2009. La seva obra destaca per una tècnica molt característica, amb una gran presència de la línia.

Un altre nom molt popular és el de Lola Vendetta, l’alter ego de Raquel Riba Rossy. A través de Lola, un personatge nascut el 2014, intenta transmetre un missatge marcadament feminista i expressar el que l’autora sent cap a aquests aspectes de la societat que, segons ella mateixa afirma, “li toquen els ovaris”.

Si es amor es libre, sino no es amor.

A post shared by Lola Vendetta (@lola.vendetta) on

Elena Pancorbo utilitza la il·lustració i el dibuix com a mitjà per expressar els sentiments que la seva timidesa li impedeix exterioritzar d’una altra manera. El seu estil destaca pels seus retrats i un realisme molt marcat.

L’estil de Sonia Pulido és molt diferent. S’inspira en les imatges dels anys cinquanta per crear unes vinyetes molt personals, més properes a la il·lustració que al còmic, que combina amb l’ús del collage i altres tècniques. Pulido ha estat l’escollida per il·lustrar el cartell de la Festa Major de Barcelona, La Mercè 2018.

La trajectòria de Julia Sardà, una altra alumna de Joso, s’ha centrat en la il·lustració de clàssics de la literatura infantil i juvenil, com El mag d’Oz, Mary Poppins, Alícia al país de les meravelles, Oliver Twist o Charlie i la fàbrica de Xocolata.

Il·lustradors que despunten

Toni Infante és un dels grans artistes actuals de la il·lustració. Format a l’Escola Joso, compta amb gran experiència en il·lustració comercial, i també ha treballat en la indústria nord-americana del còmic. En aquest àmbit ha dibuixat la sèrie de Sons of the devil (Image Comics) i portades per Boom! Studios, així com novel·les gràfiques i altres projectes.

Sergi Brosa, també ex alumne de Joso, s’ha especialitzat com a concept artist i treballa en el sector dels videojocs, on desenvolupa personatges de ciència ficció. El seu estil està molt influenciat pel manga i l’anime japonès i els videojocs.

Siscu Romero, més conegut com Mr.Sis, despunta com a il·lustrador i muralista. En la seva obra combina pintura, il·lustració i muralisme en una personal visió de la realitat. Ha il·lustrat llibres, com a retratista i en projectes multidisciplinars com aparadors, murals o editorials.

T’agradaria seguir els passos de tots aquests artistes? A l’Escola Joso t’ofereixen l’ajuda i la formació que necessites. Descobreix-ho!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here