Acabar amb el malbaratament dels aliments

Els alumnes de Thau Sant Cugat guanyen el Premi Impulsa en l’àmbit comunicatiu amb un vídeo per conscienciar sobre el menjar que desaprofitem

Per Judith Vives

Els alumnes de 4t ESO de l’escola Thau Sant Cugat han guanyat el Premi Blanquerna Impulsa en l’àmbit comunicatiu amb un vídeo contra el malbaratament d’aliments.

El projecte promou la Fi de la Pobresa, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides elegits per a aquesta edició.

Els estudiants de Thau Sant Cugat van fer un vídeo molt impactant titulat El penjat que tracta sobre la indiferència en tirar el menjar quan hi ha gent que està morint de fam.

Al vídeo es veu una noia als peus d’una escala amb una corda de penjat. Un altre noi va fent preguntes sobre el consum responsable dels aliments i, cada vegada que la resposta indica que es malbarata el menjar, la jove puja un esglaó.

Els joves van realitzar aquest curt durant l’assignatura d’arts escèniques. Per a aquest projecte van començar amb una pluja d’idees en què cada alumne proposava la seva i la classe triava les millors.

El projecte es basava en la idea que hi ha petits gestos quotidians i inconscients que són capaços de matar. La idea inicial es va plasmar en un dibuix realitzat per l’alumne Gerard Saumell.

Un altre company de la classe va relacionar aquesta idea amb la del joc del penjat i va proposar un guió amb diàleg que va servir de base per al vídeo. Tota la classe va participar en el procés de supervisió d’aquest guió.

Finalment, els joves van buscar una localització per rodar el clip i la van trobar a l’escola Puresa de Maria, que compta amb un gran teatre.

Un cop filmat, els joves es van adonar que la història no acabava de funcionar, pel que van decidir modificar el guió i gravar de nou altres escenes, que finalment es van muntar al clip definitiu.

Els Premis Blanquerna Impulsa premien els projectes escolars relacionats amb els ODS de l’ONU. En cada edició es triaran dos objectius diferents: la segona edició dels premis se centrarà en els objectius Fam zero i Ciutats i comunitats sostenibles.

I tu, participaràs en la propera edició dels Premis Blanquerna Impulsa?

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here