Així es crea una cançó per triomfar a Eurovisió

La cantant i compositora Victoria Riba, autora d'un dels temes candidats per representar a Espanya a Eurovisió 2019. (Victoria Riba)

La cantant Victòria Riba ens explica com les noves tecnologies ajuden a compondre temes d’èxit

Per Judith Vives

La cançó ‘Muérdeme’, interpretada per María d’OT, ha estat la més votada pels internautes per representar Espanya al festival d’Eurovisió. Aquest tema competirà amb altres nou cançons per convertir-se en la candidata espanyola de la 64a edició del festival de música europeu.

Aquest marxós tema amb base de reggaeton ha estat creat per quatre compositors, entre els quals es troben dos membres del grup El sueño de Morfeo i també la cantant Victòria Riba, ex-alumna de Microfusa.

Una llarga trajectòria

Per Victòria, formar-se en producció musical li ha permès madurar professionalment i donar un impuls a la seva trajectòria, que va començar el 2014 amb el llançament del seu primer àlbum, ‘Mírame’.

D’aquesta manera, Victòria Riba feia el seu somni realitat. Un somni que va començar de petita. El 2012, els vídeos que penjava a Youtube van cridar l’atenció de Joan Estrada, que es convertiria en el seu representant.

Estrada també va ser l’encarregat de posar-la en contacte amb Alejandro Sanz, que es va convertir en el seu padrí professional. El cantant li va aconsellar que deixés de cantar en anglès i que apostés per cantar les seves pròpies composicions.

Així va ser com Victoria es va llançar a escriure els temes que formarien part del seu primer disc, editat per Sony i que destaca per les seves balades.

A més a més de cantar, Victoria Riba s’ha format en producció musical a Microfusa. (Victoria Riba)

Convertir un tema en un gran èxit

Poc després de treure el seu àlbum, la Victòria va veure que necessitava aprendre més sobre producció musical per tenir més control sobre les seves composicions.

Gràcies als cursos de producció musical de Microfusa, Victòria va poder ampliar els seus coneixements i comprovar com la tecnologia contribueix a millorar les cançons per fer realitat els temes que tenia al seu cap.

“Jo no sabia res de producció musical, fins a aquest moment componia les meves cançons a piano i veu” explica Victòria. En el curs ha descobert programes com Logic o Ableton, que no només permeten gravar cançons sinó també afegir efectes i tot el necessari per convertir-les en grans èxits.

“Aprendre producció musical també et permet participar en les decisions que es prenen en un estudi de gravació”, explica.

A l’endinsar-se al món de la producció musical, la cantant també ha tingut ocasió d’acostar-se a nous estils com l’EDM, el reggaeton i les músiques urbanes. Són estils presents en el tema que ha escrit per Eurovisió i que també formaran part de les cançons del seu pròxim disc.

Vols saber més sobre producció musical? Consulta l’oferta formativa de Microfusa.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here