Anglaterra, el bressol de la llengua anglesa

Aprèn anglés a Anglaterra, el bressol de la llengua anglesa (ESL Idiomes)

Per Júlia Bacardit

Avui en dia l’anglès és la llengua del món. Serveix per comunicar-se tant a Letònia com a Corea del Sud i hi ha milions de persones arreu del món que el senten com a llengua pròpia.

Per què podem comunicar-nos en anglès pràcticament a tots els punts de la geografia mundial? La resposta és bastant senzilla: el colonialisme, una època en què els països europeus lluitaven per ampliar el seu territori. El colonialisme explica per què es parla francès a Senegal, portuguès a Brasil i castellà a bona part de Llatinoamèrica.

L’imperi britànic va aconseguir controlar bona part del territori a Amèrica del Nord, a més d’establir colònies a llocs tan allunyats com l’Índia, Austràlia i el Carib. Aquesta va ser una de les claus de l’expansió de l’idioma. 

Anglaterra té moltes ciutats atractives i molt diferents les unes de les altres. Val la pena visitar-les i passar-hi una temporada per aprendre l’anglès “originari”. Londres, una ciutat cosmopolita amb gent procedent de tot el món, és una opció. Però n’hi ha moltes altres.

Una de les opcions és Oxford, la centenària ciutat universitària on es van filmar una pila d’escenes de les pel·lícules de Harry Potter. Al bell mig de la camp anglès, Oxford és més petita que Londres però està plena de vida estudiantil.

A Portsmouth estan ambientades les obres de Charles Dickens, un dels autors mé simportants en llengua anglesa. El port i les platges d’aquesta ciutat costera la converteixen en un destí estiuenc.

Però la destinació estiuenca més popular d’Anglaterra és Brighton, que a més té una llarga tradició d’escoles d’idiomes per estrangers. Igual que la ciutat de Torbay, a la Rivera anglesa, que és una altra localitat pesquera i un punt enigmàtica: és on va néixer l’escriptora de novel·la negra Agatha Christie.

Anglaterra també és el seu camp, ple de prats verds tot l’any. Lluny del tràfec urbà, Keele, Ardingly o Hampshire són alguns dels  indrets que ens mostren la identitat rural del país i de les seves tradicions.

Precisament perquè a Anglaterra hi ha molt a veure, ESL Idiomas organitza cursos i campaments d’estiu per tot el país, a les grans ciutats i a le spoblacions emblemàtiques. Perquè el bressol de la llengua anglesa és interessant en totes les seves vessants.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here