Angoulême, una ciutat que respira còmic

Una de les exposicions de la BD d'Angoulême. (Escola Joso)

Aquesta petita ciutat francesa es converteix durant uns dies en punt de trobada de joves creadors, dibuixants professionals i editorials

Com cada any, els amants del còmic troben a la ciutat francesa d’Angoulême el Festival International de la Bande Dessinée, que va celebrar la seva 46ª edició el 24-27 de gener.

Durant aquests dies, els 40.000 habitants d’Angoulême veuen com els carrers de la ciutat s’omplen d’exposicions i mostres que giren al voltant del còmic.

El festival és un punt de trobada de joves creadors, dibuixants professionals i editorials del món del còmic, on es creen contactes i es posen de manifest les noves tendències artístiques.

A més, enguany, dues dones han guanyat el Gran premi del Festival i el premi Fauve d’Or al millor àlbum 2018Rumiko Takahashi i Emil Ferris, respectivament.

 

Punt de partida per a joves creadors

També hi ha espai per a joves creadors que comencen la seva carrera al món de la il·lustració. La BD d’Angoulême és una oportunitat per donar a conèixer els seus treballs i crear contactes al món editorial.

En aquesta edició, més d’una trentena d’alumnes de l’Escola Joso han vatjat fins a Angoulême per ensenyar els seus projectes i endinsar-se en l’àmbit del còmic.

El festival és un enllaç amb editors, molts dels nostres alumnes han aconseguit publicar amb editorials franceses gràcies a això”, explica Adriana Solana, directora de màrqueting i comunicació de l’Escola Joso.

La majoria dels alumnes que hi van són de l’últim curs o s’han graduat fa poc, i ja compten amb una tècnica més depurada.

Un dels principals avantatges que s’ofereixen és un assessorament personalitzat en funció del seu estil, a més de rebre consells sobre quins aspectes podrien millorar.

Al festival hi ha espai tant per al còmic independent com per als grans dibuixants, que generen grans cues d’admiradors per aconseguir un autògraf al seu àlbum.

El dibuixant i exalumne de Joso, Javi Rey, signant llibres a Angoulême. (Escola Joso)

Capital de còmic per uns dies

Però, sobretot, la Bande Dessinée permet que els joves coneguin altres tendències i punts de vista sobre el còmic des del primer minut. “Al viatge d’anada amb autocar ja es crea un ambient molt proper, amb ganes d’amarar-nos de còmic”, assegura Adriana Solana.

Són uns dies en què la petita ciutat d’Angoulême respira art per tots costats. Els carrers s’omplen d’exposicions com ‘Batman, 80 anys‘, que analitza els 80 anys de vida d’aquest personatge, o la mostra de Tsutomu Nihei, un dels autors més importants del manga de ciència ficció.

View this post on Instagram

[Masterclass]Le Festival a l’honneur de vous annoncer la venue de Frank Miller, Paul Dini et @jock4twenty pour une masterclass exceptionnelle le vendredi 25 janvier de 10h à 12h au CGR ainsi que pour des séances de dédicaces ! Venez fêter les 80 ans de Batman au Festival du 24 au 27 janvier ! Nous vous réservons encore de nombreuses surprises… En partenariat avec @UrbanComics, @iwbfr, @frdccomics. . [Masterclass] The Festival has the honor to announce the presence of Frank Miller, Paul Dini and @jock4twenty for an exceptional masterclass on Friday, January 25 from 10am to 12pm at the CGR as well as for signing sessions! Celebrate 80 years of Batman at the Festival from January 24 to 27! We are still holding many surprises … In partnership with @UrbanComics, @iwbfr, @frdccomics. . #FIBD2019 #Batman #80years #80ans #Gotham #Jocker #HarleyQuinn #Robin #Superheroe #Exposition #Exhibition #Masterclass #FranckMiller #PaulDini #Jock #Authors

A post shared by Festival de la BD d'Angoulême (@bdangouleme) on

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

COMPARTIR
Article anteriorLa Revolució d’Hugo Chávez
Article següentCréixer fora de casa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here