Aprendre anglès per aplicar-lo en situacions reals

Els exàmens de Trinity College London avaluen les competències de cada estudiant. (getty)

L’examen ISE de Trinity College London se centra en les competències i habilitats dels estudiants

Per Judith Vives

Els mètodes i activitats per ensenyar han canviat molt en els últims anys. Avui dia es dóna molta importància al desenvolupament de competències i habilitats dels estudiants, en lloc d’altres tècniques com la memorització.

En l’aprenentatge per competències, els coneixements adquirits es demostren a través de les nostres habilitats. O, dit d’una altra manera, es tracta de posar a prova de forma pràctica el que hem après.

Competències per a aprendre idiomes

Els experts en pedagogia i educació són partidaris d’un model educatiu basat en el desenvolupament de competències, que atengui el procés educatiu de l’estudiant i el seu desenvolupament integral.

En una entrevista a La Vanguardia, el psicòleg Robert Slavin defensava aquest model d’educació cooperativa en la qual cada alumne pot desenvolupar les seves pròpies habilitats.

Cada vegada més escoles i instituts prioritzen l’aprenentatge per competències, però aquest tipus d’ensenyament també s’aplica a altres àmbits com l’aprenentatge d’idiomes, per exemple.

L’examen ISE (Integrated Skills in English) és un bon exemple d’aquesta nova forma d’enfocar l’aprenentatge de l’anglès.

Aquest examen està especialment enfocat a l’ús pràctic de l’anglès, sobretot a la part oral i escrita. No es tracta simplement d’adquirir uns coneixements concrets de la llengua anglesa, sinó de saber aplicar aquests coneixements a una situació real.

En aquest examen, en comptes de completar exercicis acadèmics, els estudiants han de realitzar tasques reals. Per exemple, un exercici pot consistir en haver de respondre una carta basant-se en una informació prèvia: l’estudiant haurà de saber redactar correctament i ser capaç de relacionar continguts i idees.

L’aprenentatge per competències és una forma realment efectiva d’aprendre anglès i motiva els alumnes per aprendre a comunicar-se en la vida real.

A Trinity College London poden assessorar-te en tot el que necessitis per preparar aquest examen. A la seva pàgina web trobaràs molta més informació.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here