Aprendre coreà, la tendència de moda

Seül, la capital de Corea del Sud, és una ciutat oberta i cosmopolita. (Getty)

Si ja domines l’anglès i vols aposar per un altre idioma amb futur, atreveix-te amb la llengua de Corea

Per Judith Vives

Avui en dia, la majoria de gent és conscient de la importància de dominar l’anglès per viatjar pel món i tenir més oportunitats professionals. Però hi ha molts altres idiomes que poden obrir-te portes, com el coreà.

Sí, has llegit bé. El coreà s’ha convertit en els últims temps en un idioma amb gran demanda. I moltes persones ja s’han apuntat a la tendència de moda: estudiar coreà.

Recordes del Gagnam Style? Aquest èxit musical tan enganxós va llançar definitivament a la popularitat la cultura de Corea del Sud.

El país també s’ha fet popular a través del cine i del K-pop, i gràcies a esdeveniments com els Jocs Olímpics d’Hivern.

Tradició i modernitat

A diferència del seu veí del Nord, Corea del Sud és avui un país modern i avançat, amb una economia molt potent, però fidel a les seves tradicions i el seu passat ancestral.

Corea destaca per la increïble combinació d’una història i cultura mil·lenàries amb la modernitat de les seves ciutats, com Seúl o Busan.

A Seül pots veure mostres de modernitat i tradició. (Yonhap / EFE)

Tot això la converteix en un gran destí turístic, però també en un país ple d’oportunitats professionals. D’allà l’interès creixent per aprendre l’idioma.

El nombre d’estudiants que s’apunten a cursos de coreà no para de créixer. Molts comencen amb classes d’iniciació a les acadèmies i aviat volen fer una immersió a Corea del Sud.

L’alfabet ‘hangul

El coreà estàndard es basa en el dialecte de la capital, Seúl. Compta amb un alfabet fonètic anomenat hangul, que consta de 24 lletres i utilitza la puntuació occidental (a diferència de l’alfabet xinès, que utilitza ideogrames).

Sens dubte, aprendre coreà suposa tot un repte per gent curiosa i aventurera, i aporta un valor afegit per a qualsevol currículum.

Estudiar a Corea del Sud et permetrà practicar l’idioma en contextos reals i parlants nadius. També podràs descobrir una cultura sorprenent amb arrels en el budisme i la mirada posada en el futur.

La gastronomia coreana

Un altre dels al·licients de viatjar a Corea del Sud és tenir l’oportunitat de descobrir una gastronomia única i diferent de tot el que has provat fins ara.

El plat més popular és el Kimchi, preparat a base de col fermentada, present en tots els menjars com a acompanyament. Però també destaca el Haemul pajeon, una espècie de crep salada de marisc, o el japchae, fideus de moniato saltats amb verdures.

Kimchi (Getty)

No et perdis l’ocasió de degustar aquests menjars mentre aprens un nou idioma amb gran futur. A ESL Idiomes organitzen cursos de coreà a Seúl i altres ciutats i poden ajudar-te a organitzar el teu viatge.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here