Ser astronauta: una professió exigent

La d'astronauta és una professió exigent que requereix anys d'estudis. (Mars One)

L’Agència Espacial Europea compta amb 14 astronautes de diversos països

Ets dels que cada nit somia amb tocar els estels? Qualsevol pot convertir-se en astronauta, encara que els requisits són exigents. L’Agència Espacial Europea (ESA) t’explica els passos per convertir-te en astronauta. 

Per començar, els astronautes necessiten molts anys d’estudi que acostumen a dedicar a carreres d’enginyeria, medicina o altres carreres de ciències. Alguns complementen els seus estudis universitaris amb formació com a pilots a les forces aèries del seu país.

Saber anglès i rus és fonamental, ja que els astronautes europeus comparteixen de vegades missions amb companys d’Estats Units, Rússia i Japó. En l’actualitat, l’ESA compta amb 14 astronautes de vuit països.

A més també es requereix una bona salut per suportar els esgotadors vols espacials i dur-se bé amb la gent, perquè els astronautes treballen en un espai molt reduït.

Una adolescent a l’espai

Alyssa Carson té només 16 anys però des de molt petita va saber que volia ser astronauta. Quan tenia 7 anys va enviar una carta a la NASA, l’agència espacial més important del món, per saber què passos havia de seguir per complir el seu somni.

Des de llavors, l’Alyssa ha assistit a tots els campaments espacials de la NASA, uns campaments per formar a futurs científics, astronautes i enginyers. El seu objectiu és convertir-se en la primera persona a trepitjar el planeta Mart l’any 2033.

L’Alyssa compta amb el suport familiar i econòmic per seguir amb la seva formació, però el més important és el seu esforç i determinació per arribar a l’espai i atrapar les seves estrelles. Segur que val la pena.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here