Una aula virtual per aprendre quan i on vulguis

L'aula virtual de Flexbot permet que alumnes i professors aprenguin des de qualsevol part. (Arxiu)

Internet és un món ple d’informació on hi pots aprendre tot el que vulguis sobre robòtica i tecnologia

Per Mariona Coiduras

Durant moltíssims anys, els nens i nenes anaven a escola amb la motxilla plena de llibres. Moltes de les classes consistien a llegir, subratllar i memoritzar la lliçó. Sona bastant avorrit, oi?

Per sort, la manera d’ensenyar està evolucionant a tota velocitat. Internet ens ofereix una finestra oberta al món plena de possibilitats i coneixements il·limitats.

En aquest món de recursos infinits, és molt comú que tant adults com joves es formin a través del ‘ e-learning’ o educació en línia. 

Aquest tipus d’aprenentatge permet que alumnes i professors puguin aprendre siguin on siguin, sense necessitat de trobar-se en un mateix espai. Així, els estudiants utilitzen els recursos digitals i treballen de manera més dinàmica.

Descobreix la robòtica i la tecnologia

Flexbot és un projecte de robòtica educativa que té com a objectiu fer arribar la tecnologia a tots els nens i nenes amb ganes de saber més. Els seus kits de robòtica utilitzen materials que podem trobar a casa i tècniques de plàstica per crear sense límits.

Ara han decidit portar el seu compromís educatiu més enllà i estan preparant Aula Flexbot, un aula virtual en la qual podran ensenyar les seves activitats a través d’Internet.

En aquesta plataforma virtual, els professors disposaran de material per ampliar els continguts explicats a classe, podran participar a cursos i intercanviar experiències amb els pares.

Per la seva part, els alumnes podran formar equips de treball i crear els seus propis projectes. Un aula virtual plena de continguts actualitzats perquè no et perdis res de la teva assignatura preferida. 

Però Aula Flexbot no només és una eina per a les escoles i instituts. La plataforma està oberta a tothom que vulgui aprendre, fins i tot des de casa.

Qualsevol pot registrar-se de manera gratuïta i gaudir dels serveis bàsics, que poden ampliar-se canviant els codis dels kits de Flexbot per accedir a altres materials.

El kit per a adolescents de Flexbot. (Flexbot)

Trencar barreres 

“El que volem és trencar les barreres entre el món físic i digital i que els joves puguin aprendre al màxim a l’aula però també a casa”, assegura Roya Chang, fundadora de Flexbot i impulsora d’aquest nou projecte.

Segons Chang, avui dia l’aprenentatge arriba de tot arreu i pot convertir-se en un joc. “No volem deixar de costat els llibres de text, sinó complementar-los”, explica.

Ara Flexbot està immers en la construcció d’aquest nou món virtual, que es llançarà amb l‘inici del nou curs escolar.

Vols aprendre de la manera més divertida? Estigues atent a les seves xarxes, allí trobaràs tota la informació que necessites!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here