Una iniciativa de BlueGlobe Media Una iniciativa de:

Bases de la 1ª edició Beca ACER-RED 2019-2020

OBJECTIU I FINALITAT DE LA BECA

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària. Cada setmana publica notícies, d’actualitat, entrevistes i articles amb els estudiants com a protagonistes. Es planteja com una eina per fomentar l’esperit crític, per lluitar contra la desinformació i les fake news, per aplicar les competències digitals, per afavorir la llibertat d’expressió, per treballar el llenguatge i per potenciar el treball en equip, entre d’altres objectius.

Les escoles i instituts participants al projecte RED durant el curs acadèmic 2018-2019 són:

Escola Gem Report (Escola Gem, de Mataró)
277 Report (Escola Pia Nostra Senyora, de Barcelona)
Bell-lloc Report (Escola Bell-Lloc, de Girona)
Abat Oliba Report (Escola Loreto Abat Oliba, de Barcelona)
Epia Santa Anna Report (Escola Pia Santa Anna, de Mataró)
Projecte Report (Escola Projecte, de Barcelona)
INS Montgròs Report (Institut Montgròs, de Sant Pere de Ribes)
Les Corts Report (Institut Les Corts, de Barcelona)

Junior Report i Acer creen la Beca ACER-RED 2019 amb l’objectiu de promoure la participació dels centres públics al projecte Revista Escolar Digital. La Beca ACER-RED 2019-2020 s’entregarà al millor projecte de diari escolar sobre una valoració de 15 punts totals. 

DESTINATARIS

Qualsevol centre d’educació reglada i públic de secundària i/o batxillerat de qualsevol comunitat autònoma d’Espanya.

REQUISITS GENERALS

Els centres educatius que vulguin optar a la Beca ACER-RED 2019-2020 per formar part del projecte Revista Escolar Digital durant el curs 2019-2020 han d’enviar la seva proposta de treball i organitzativa que contempli els següents criteris:

  • Pla de treball general – 2 punts: Explicar quina és la proposta del centre per integrar el diari dins del seu programa anual (si s’opta perquè sigui una assignatura optativa d’un curs, o una activitat voluntària o un projecte cooperatiu, etc).
  • Actualització regular del diari – 5 punts: Definir el pla de treball de la redacció escolar (formada per estudiants) i de la coordinació (formada pels docents) que asseguri que el diari publicarà nous continguts de diferents temàtiques (ciència, art, literatura, esport, etc) cada setmana.
  • Participació transversal i oberta – 2 punts: Explicar les iniciatives que afavoreixin que els i les alumnes de tots els cursos coneguin la iniciativa del diari i puguin participar-hi com a redactors.
  • Impacte i audiència – 4 punts: Concretar les accions i els canals que ajudaran a la difusió dels continguts del diari a tota la comunitat educativa i al barri o ciutat (xarxes socials, butlletí escolar, intranet…).
  • Idees i propostes – 2 punts: Incloure idees i propostes complementàries al diari.

TERMINI I ENVIAMENT DE LES PROPOSTES

Les propostes hauran de presentar-se en format PDF en un màxim de dues pàgines a través del correu electrònic
junior-report@blueglobe.media indicant a l’assumpte: “Beca ACER-RED 2019-2020 + nom del centre”

Els centres privats o concertats no poden optar a aquesta edició de la beca, però poden consultar més informació sobre el projecte RED i demanar pressupost enviant un correu a junior-report@blueglobe.media i també a través d’aquest enllaç: aula.junior-report.cat

Important: El termini de presentació de propostes s’obre el dia de publicació d’aquesta convocatòria de beca i fins el 19 de juliol de 2019.

DOTACIÓ DE LA BECA

La Beca ACER-RED 2019-2020 finançarà el 100% del cost anual, valorat en 2.600€, que inclou una capçalera pròpia, una plantilla WordPress, un domini personalitzat, la tutorització d’un periodista professional, un curs de WordPress i el manteniment tècnic durant tot el curs.

COMPOSICIÓ DEL JURAT

El jurat estarà compost pels impulsors i coordinadors de la xarxa de Revistes Escolars Digitals (RED) així com per professionals vinculats a l’àmbit de la comunicació i del sector educatiu.