Blanquerna s’afegeix al Projecte Aula de Junior Report

El vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, Josep Lluís Micó, i el degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, Josep Maria Carbonell, en la signatura de l'acord amb els representants de Blue Globe Media, Francesc Castanyer i Miquel Arasa. (Junior Report)

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna acollirà la gala dels Premis RED que destacaran les millors revistes escolars

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull ajudarà a impulsar el Projecte Aula, la xarxa de revistes escolars i tallers de periodisme que ha creat el diari per a joves Junior Report.

Arran d’aquest acord, Blanquerna protagonitzarà un cicle d’articles amb l’objectiu de conscienciar els joves redactors de la importància del rigor i la qualitat periodística en una època en què les fake news i la desinformació abunden en els mitjans digitals i no sempre és fàcil distingir-hi la veritat.

La informació impregna la vida dels joves, no només a través dels mitjans de comunicació sinó també de les xarxes socials”, afirma el doctor Albert Sáez, director del grau de Periodisme i Comunicació Corporativa de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL).

Segons Sáez, això obliga a incorporar l’alfabetització mediàtica en l’ensenyament secundari, és a dir: ajudar els estudiants a llegir les notícies amb criteri i sentit comú per poder reconèixer la informació veraç.

“Els adolescents han d’estar previnguts davant de la desinformació que poden patir, però també de la responsabilitat social que tenen quan publiquen a les seves xarxes socials i en els seus perfils personals”, afegeix.

 

Premis RED

Com a partner universitari de Junior Report, Blanquerna també col·laborarà amb els premis RED que reconeixeran els millors continguts i les millors capçaleres de les diferents revistes escolars digitals que s’han engegat durant aquest curs a vuit centres de secundària catalans.

L’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals acollirà la gala de lliurament de premis que tindrà lloc el dijous 13 de juny (19 h) i en la qual es reconeixerà el treball dels més de 300 redactors junior que participen en el projecte Revista Escolar Digital (RED).

La signatura de l’acord entre Blanquerna i Junior Report va comptar amb la presència de Josep Maria Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL; Josep Lluís Micó, vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, i de Francesc Castanyer i Miquel Arasa, responsables de Blue Globe Media, editora del diari per a joves.

Acostar la universitat a l’escola i que els estudiants de periodisme ajudin els estudiants de secundària a entendre els mitjans és una de les nostres prioritats”, afirma Castanyer.

La missió de Junior Report i del Projecte Aula és fomentar el pensament crític i la lectura de premsa entre els nois i les noies adolescents. El pròxim curs 2019-2020 el projecte de diaris escolars tindrà més de trenta capçaleres en xarxa.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here