Una bona alimentació per combatre l’obesitat infantil

L'obesitat i el sobrepès són malalties que es poden prevenir amb una bona alimentació i hàbits saludables . (Marc Arias)

El MNCN impartirà un curs sobre hàbits alimentaris saludables a professors de la Comunitat de Madrid

Es tracta d’una malaltia a nivell mundial que cada vegada és més comú entre la població més jove. L’any passat, al voltant de 41 milions de nens menors de cinc anys patien aquesta malaltia al món.

Aquest problema social cada vegada és més freqüent en països desenvolupats, com Espanya. No obstant això, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que l’obesitat conviu amb la malnutrició en algunes zones del planeta en vies de desenvolupament, a més d’afectar a nombrosos països d’Àsia i Àfrica.

Els nens que sofreixen aquest trastorn alimentari és més probable que també sofreixin diabetis o problemes del cor en convertir-se en adults. Afortunadament, l’obesitat i el sobrepès no són malalties cròniques i es poden prevenir.

Fer esport és una bona manera de combatre problemes alimentaris com l’obesitat i el sobrepès. (Universitat Abat Oliba CEU / Universitat Abat Oliba CEU)

Per conscienciar sobre aquest problema de salut el Museu Nacional de Ciències Naturals, en col·laboració amb IrsiCaixa i Obra Social “La Caixa”, organitza el curs Obesitat: una amenaça del segle XXI.

Trenta professors de secundària i batxillerat de la Comunitat de Madrid assistiran a diferents tallers els dies 27, 29 i 30 de novembre per conèixer més en profunditat aquest problema mundial i, sobretot, com combatre’l.

Entre altres activitats, hi haurà xerrades, tallers sobre eines multimèdia, jocs, debats… L’objectiu és que ells mateixos eduquin als seus alumnes perquè aprenguin la importància d’una bona alimentació i de mantenir hàbits saludables com fer esport.

____________________________________________________

L’any 2016, prop de 41 milions de nens menors de cinc anys a tot el món tenien sobrepès o sofrien obesitat

Organització Mundial de la Salut

____________________________________________________

Aprendre al laboratori amb Xplore Health

El curs d’Obesitat: una amenaça del segle XXI se situa dins del projecte europeu Xplore Health, un programa educatiu l’objectiu del qual és que els estudiants coneguin el dia a dia dels laboratoris i aprenguin sobre temes com els fàrmacs, el càncer de pell, la sida o la malària.

Dins d’aquest programa, el MNCN ofereix dues activitats per estudiants d’ESO i batxillerat: una perquè investiguin sobre la vacuna de la malària i una altra destinada a l’estudi de l’origen de l’obesitat. 

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here