Càpsules EnForma’t: la formació no fa vacances

A l'INEFC, la formació no s'atura durant els mesos d'estiu. (INEFC)

Més de 150 persones decideixen formar-se durant el mes de juliol al centre de l’INEFC a Barcelona

Arriba l’estiu, però l’activitat no s’atura a l’INEFC. Amb l’augment de les temperatures i el final del curs universitari, al centre de Barcelona hi guanyen protagonisme les Càpsules EnForma’t per seguir formant-se durant l’estiu.

Enguany, més de 150 participants i 60 docents han format part d’aquesta activitat formativa celebrada durant la primera setmana de juliol.

“La idea és que la gent vingui a l’INEFC a l’estiu a fer reciclatge i formar-se en àmbits relacionats amb l’activitat física i l’esport”, explica Marc Vives, encarregat de la gestió de les càpsules. “És una barreja entre una formació d’una setmana i un congrés”, afegeix.

Els cursos comencen amb una conferència inaugural conjunta. Després arriba el moment de les diferents càpsules, separades per petits descansos i activitats grupals que serveixen perquè els participants posin en comú les temàtiques tractades a classe. Finalment, la setmana acaba amb una activitat oberta al públic.

Dinàmica de grup a les càpsules EnForma’t d’estiu. (INEFC)

En aquesta ocasió, el final de curs va estar protagonitzat per una activitat oberta de percussió corporal.

La dinàmica va estar marcada per la participació d’entitats com l’Associació Juvenil BarnabitesTallers Guinardó, el TEB Barceloneta o el TEB Sant Andreu, que treballen amb nens en risc d’exclusió social i persones amb discapacitat intel·lectual.

En total, 150 persones es van reunir per a donar per tancada una edició més de les Càpsules EnForma’t d’estiu. Malgrat tractar-se de la seva edició número 26, aquest 2019 els cursos d’estiu han incorporat canvis importants en el seu format.

 

Màxima flexibilitat i personalització

Des de fa dues edicions, l’INEFC organitza dos tipus d’unitats lectives: les càpsules, que tenen una durada de dues hores, i els cursos complets, que s’allarguen fins a les 10 hores i aprofundeixen sobre l’activitat física i l’esport triats.

D’aquesta manera, els estudiants poden triar la quantitat de cursos i càpsules que desitgen cursar en funció de la seva disponibilitat i dels seus interessos formatius. En total, s’ofereixen 67 càpsules formatives diferents i 6 cursos.

Elements com la gamificació en l’educació física o el com introduir l’activitat física en l’àmbit laboral o durant l’embaràs protagonitzen les diferents càpsules.

Classes pràctiques de les Càpsules EnForma’t d’estiu.

A més, per cada deu hores de formació presencial, els participants n’han de fer cinc més pel seu compte. Aquestes hores extres es tradueixen en l’entrega d’una valoració dels cursos i càpsules realitzades, o en la realització d’una proposta de formació per a pròximes edicions.

 

Concurs d’experiències

Les millors propostes de formacions presentades pels participants competeixen al Concurs d’Experiències i les activitats més ben valorades opten a convertir-se en futures Càpsules EnForma’t.

 

“En aquesta última edició l’organització ha incorporat dues càpsules noves, nascudes de dues propostes realitzades per participants de l’any anterior”, afirma Marc Vives. Així, l’INEFC adapta la seva oferta formativa a les necessitats i interessos dels seus estudiants.

Informació elaborada amb la col·laboració de INEFC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here