Fer carrera als Estats Units

La Fundació Rafa Nadal ajuda joves esportistes a estudiar als Estats Units. (Fundació Rafa Nadal)

El programa Study and Play de la Fundació Rafa Nadal ajuda els joves esportistes a aconseguir una beca per estudiar als Estats Units

Per Mariona Coiduras

Segur que més d’una vegada, quan has vist una pel·lícula o sèrie, t’has fixat en com de diferent és estudiar i viure als Estats Units.

El sistema universitari estatunidenc sol ser molt diferent al del nostre país. Per començar, el curs comença a l’agost en lloc de setembre.

A l’hora d’aconseguir plaça a la universitat, els joves no només han de tenir bones notes a l’institut i als exàmens preparatoris. Allà es valora molt la feina i l’esforç previs i aspectes com les activitats extraescolars i la implicació en la comunitat estudiantil sumen punts a favor.

A més, els joves han d’acompanyar la seva sol·licitud amb un assaig o redacció on expliquen per què mereixen entrar en una universitat i què els fa diferents de la resta.

D’altra banda, l’esport universitari té un nivell altíssim i és un aspecte molt important en la vida nord-americana. Les universitats competeixen entre elles i atreuen multitud de mitjans de comunicació, seguidors i fans. Els equips universitaris de futbol americà omplen estadis de més de 100.000 persones!

L’expectació que generen les lligues universitàries proporciona elevats ingressos. Per això les universitats recluten als jugadors i esportistes de tot el món que reuneixin els requisits necessaris per poder competir al país.

 

Compaginar estudis i esport als Estats Units

Precisament, el programa Study and Play de la Fundació Rafa Nadal permet que joves espanyols tinguin l’oportunitat de viure aquesta experiència.

La Fundación Rafa Nadal, en col·laboració amb I-Con Sports, ofereix beques per a joves esportistes espanyols amb l’objectiu de potenciar el seu talent esportiu.

D’aquesta manera, els joves poden ingressar a universitats d’Estats Units i evitar el dilema d’haver de triar si volen seguir estudiant o apostar per la seva carrera esportiva.

La fundació proporciona als aspirants les eines necessàries i facilita el procés per optar a una subvenció a una universitat nord-americana. D’altra banda, concedeix ajudes econòmiques addicionals a estudiants que ho requereixin per la seva situació econòmica i familiar.

Més de 70 joves han pogut obtenir una beca gràcies al programa Study and Play. (Fundació Rafa Nadal)

 

Beques Study and Play 2019-2020

Des de la seva creació l’any 2015, Study and Play ha aconseguit que més de 70 joves obtinguin una beca.

El mes de juny passat, 25 joves de diferents disciplines esportives van rebre per part de Maria Francisca Perelló, directora d’Estratègia i Relacions Institucionals de la Fundació Rafa Nadal, i Marc Becker, director d’I-Con Sports , beques per valor de més de 110.000$.

Ara els joves afronten aquest nou repte amb molts nervis i il·lusió. Tal com assegura Perelló “Aquesta nova etapa marca un abans i un després en la seva trajectòria acadèmica, esportiva i personal”.

Informació elaborada en col·laboració amb Fundació Rafa Nadal

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here