Champions League: el gran somni del futbol

Els principals clubs d'Europa aspiren a conquistar aquesta copa (Jean-christophe Bott / AP)

La final del torneig és l’esdeveniment esportiu més seguit de l’any a tot el món

La final de la Lliga de Campions és l’esdeveniment esportiu amb més espectadors del món. El dissabte 3 de juny més de 300 milions de persones de tot el planeta estaran pendents de 22 futbolistes i una pilota. Per què?

L’equació és senzilla: el futbol és l’esport rei i la Champions League és la cirereta d’aquest admirat pastís. Es calcula que la meitat de la població mundial segueix aquest esport i la seva màxima expressió, any rere any, és la Champions.

Només el Mundial de seleccions està a l’altura, encara que es disputa una vegada cada quatre anys. En canvi, la Lliga de Campions ens atrapa cada primavera amb el seu desenllaç, que corona al millor equip de tota Europa.

Una qüestió d’honor….

Guanyar la Champions League és la principal aspiració dels equips més grans, el somni més ambiciós de tot jugador. És una qüestió de prestigi, es tracta de ser campió de la màxima competició, de superar la pantalla final del joc. I només ho pot fer un cada any.

El Reial Madrid va celebrar amb magnificència amb la seva afició el títol de l’any passat (Reial Madrid / Sonia la Canyada)

….i de diners

L’honor, a més, ve acompanyat d’una bona recompensa. La Champions és també la competició mundial que reparteix més diners en premis per als seus equips participants. Aquesta temporada 2016/2017 distribueix més d’1.300 milions d’euros entre tots els clubs que en prenen part.

El simple fet de concórrer el torneig ja suposa 12,7 milions d’euros per a cada equip. Cada victòria (1,5 milions) i cada empat (0,5 milions) també és premiat.

A més, cada vegada que se supera una fase es rep un bonus: 6 milions per als vuitens de final, 6,5 per a les cambres i 7,5 per als semifinalistes. El subcampió rep 11 milions més i el guanyador 15,5 milions. 

L’Orelluda més desitjada 

És el major objecte de desig per als amants del futbol, el trofeu de la Champions League, una copa coneguda com l’Orelluda que té un disseny clarament recognoscible per les seves dues nanses laterals. La copa mesura 73,5 centímetres i pesa 7,5 quilos.

L’equip campió l’aixeca cada primavera, però només es poden quedar el trofeu original els clubs que han guanyat la competició tres edicions seguides o un total de cinc. A dia d’avui gaudeixen d’aquest privilegi el Reial Madrid, l’Ajax d’Amsterdam, el Bayern de Munich, el Milan, el Liverpool i Barcelona.

Un llarg camí fins a la final

Un total de 500 equips han participat alguna vegada a la Copa d’Europa des que el diari francès L’Équipe i la UEFA van començar a organitzar el torneig a la temporada 1955-1956.

Des de la fase prèvia, aquesta temporada han concursat 78 clubs de 53 federacions nacionals diferents, des de les més petites d’Andorra, Gibraltar, Gal·les, San Marino i les Illes Fèroe fins a les majors d’Espanya, Anglaterra, Itàlia, França i Alemanya.

Després de vuit mesos i 124 partits, només dos copen la gran final de Cardiff: la Juventus de Torí i el Reial Madrid, l’equip amb més títols de la història amb 11 Orelludes.

L’últim partit enfrontarà a la determinació de la Vecchia Signora italiana contra el palmarès llegendari dels merengues. Només un serà campió de la copa més desitjada.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here