Com es fa un videojoc?

La creació de videojocs és una professió que abasta moltes disciplines: disseny, art tridimensional, animació... (CEV)

Si et fas aquesta pregunta, potser t’interessin els estudis d’animació, videojocs i VFX

Si t’apassionen els videojocs, segur que et passes hores i hores davant de la consola o l’ordinador. I, per descomptat, estaràs al dia de totes les novetats, trucs i competicions.

Però, alguna vegada t’has preguntat com es fa un videojoc?

Per crear un videojoc cal seguir tot un procés amb diferents fases: a més de la part de programació, també hi ha molta feina de disseny i creativitat que requereix coneixements i habilitats digitals.

Programació, art en 2D / 3D i animació

A internet pots trobar algunes idees sobre els programes i ‘software’ al teu abast per crear un videojoc senzill. Potser fins i tot ja hagis intentat dissenyar-ne algun.

Si ho has provat, sabràs que per crear un videojoc, el primer que es necessita és una idea.

A partir d’aquí, has de desenvolupar aquesta idea a través de la programació i els gràfics i, amb aquesta base, completar la creació amb efectes de so i música.

Com veus, el desenvolupament de videojocs és una activitat multidisciplinar que requereix coneixements de programació, art 2D / 3D, animació, a més d’experts en música, so i ‘acting’.

Els avenços tecnològics han fet que els videojocs actuals siguin molt més complexos. Quan van començar a desenvolupar-se els primers videojocs, pels volts de la dècada de 1970, una persona sola podia ocupar-se de tot … però això ja és història.

Per crear un videojoc fa falta un equip de professionals que siguin experts en diferents disciplines. (CEV)

Avui dia encara existeixen petits desenvolupadors de videojocs que poden treballar de forma individual i independent, però en general es necessiten equips multidisciplinars de professionals experts en diferents camps.

Com més especialitzats siguin els equips, millors solucions podran aportar i més espectacular serà el videojoc que arribi al teu ordinador o videoconsola.

Si vols descobrir més coses sobre el món dels videojocs, potser t’interessin els estudis específics en animació, art 3D i VFX.

T’imagines convertir la teva gran passió en la teva professió? Si la resposta és sí, descobreix l’oferta formativa de CEV, Escola de Comunicació, Imatge i So i els seus cursos per a desenvolupadors de videojocs. O apunta’t a la jornada de portes obertes que faran el proper 12 de maig.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here