Com començar a treballar en el teu sector quan ets a la universitat

Amb la Uni dual combines les classes amb la pràctica a empreses. (Pixabay)

El model d’Universitat dual alemany et permet signar el teu primer contracte mentre t’estàs formant

Per Judith Vives

Segur que has sentit parlar de la Formació Professional dual, un model educatiu que et permet formar-te en una professió al mateix temps que poses en pràctica l’ofici amb un contracte laboral en una empresa del sector. És un sistema perfecte per als joves que tenen pressa per entrar al mercat laboral. Però, què passa amb els estudiants universitaris?

La bona notícia és que també hi ha un model d’Universitat Dual, amb el que pots estudiar un grau universitari i començar a treballar a la vegada. Aquest és un model molt consolidat i amb gran tradició a Alemanya, un país en el qual es valora especialment que els treballadors estiguin qualificats i comptin amb experiència real.

Alemanya és, a més, un dels països europeus amb una taxa d’atur més baixa, especialment en sectors com l’hostaleria, el turisme, el màrqueting o la gestió immobiliària, on hi ha una gran demanda de professionals amb titulació.

La necessitat de professionals és tan alta que Alemanya ha modificat la legislació perquè sigui més fàcil contractar treballadors extracomunitaris, sempre que aquests comptin amb el títol de batxillerat.

Una de les millors universitats per cursar una Uni Dual en una de les especialitats amb més demanda és la ISBA University de Freiburg. Al mateix temps que et treus el títol comences les teves pràctiques amb un contracte laboral en una de les més de 100 empreses que col·laboren amb aquesta universitat.

El programa d’Uni dual que t’ofereix Bridge4Mobility a Freiburg et proporciona un contracte laboral de 3 anys en modalitat formativa en una empresa que assumeix el cost dels teus estudis mitjançant una beca de 20.880 euros. Amb aquest contracte t’assegures uns ingressos mensuals que t’ajudaran durant la teva estada a Alemanya. Per no esmentar l’experiència que aconseguiràs!

No et preocupis si no parles ni una paraula d’alemany. Abans d’anar-te’n faràs un curs intensiu per tenir el nivell B2, el necessari per defensar-te sol a Alemanya i poder seguir les classes sense problema. A més, podràs realitzar unes prèvies de 4 setmanes a Freiburg durant el curs d’alemany.

A B4M també s’ocupen d’organitzar-te el viatge, buscar-te allotjament i realitzar tots els tràmits administratius necessaris.

No hi ha dubte que el sistema dual alemany és el model acadèmic del futur. Vols ser dels primers a provar-ho? Consulta-ja amb Bridge4Mobility.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here