Comic Barcelona posa l’accent en el futur professional

Una de les taules de les jornades professionals del Comic Barcelona (Escola Joso)

El certamen estrena format i es converteix en altaveu de les últimes novetats de l’ofici

Per J.L. Escalante

El Saló del Còmic de Barcelona ha ofert una edició carregada de novetats. Més enllà del canvi de nom, ara Comic Barcelona, ​​el festival suposa un punt de trobada per a creadors, editors i aficionats al món del dibuix.

El renovat saló també ha estrenat un format nou concentrat en tres dies, una aposta per atraure nous lectors al món de les historietes. Més de 110.000 persones l’han visitat durant aquesta edició.

View this post on Instagram

#37Comicbcn DAY 2⭐

A post shared by FICOMIC (@ficomic) on

A més, el Comic Barcelona 2019 ha homenatjat Stan Lee, el pare d’icònics personatges de Marvel com Spiderman, Hulk o Els 4 Fantàstics, que va morir a finals de l’any passat.

També han acudit a la cita importants autors de còmic com Milo Manara o Daniel Clowes.

 

Donar veu al sector

En el seu intent per renovar-se, el Comic Barcelona vol estar a l’avantguarda de les últimes novetats del sector.

Així, una altra de les grans novetats d’aquest any ha estat l’organització d’unes jornades professionals en les quals s’han tractat temes d’interès per a la indústria.

L’estand d’Escola Joso al festival Comic Barcelona. (Escola Joso)

Entre els principals assumptes que s’han debatut destaquen els drets d’autor, com presentar projectes a les editorials o com els professionals poden aprofitar les xarxes socials per projectar la seva feina.

També han estat presents qüestions com la conciliació laboral o el funcionament del mercat d’autoedició.

View this post on Instagram

Exposición elaborada por los alumnos de 4º de Art Gràfic en colaboración con la École ENNAI de Chambéry (Francia) que se ha podido ver en el marco de la 37º edición de Cómic Barcelona 2019. Los dos centros han reversionado la obra de la 'Diligencia', un clásico del #cómic europeo de los autores Morrys y Goscinny. Los 44 alumnos de Art Gràfic -22 por cada centro- versionar una de las 44 páginas del tebeo original, respetando el guion, pero teniendo totalmente libertad en la interpretación gráfica. ? El proyecto ha estado coordinado por nuestro profesor Jordi Sempre quien ha dirigido a los alumnos en la elaboración de las viñetas y que ha coordinado el proyecto junto al centro francés. Dos de nuestros profesores, Santi Casas y Sagar Forniés, también han contribuido en esta magnífica exposición elaborando su interpretación de 'La Diligencia' con ilustraciones de la portada y la contraportada. ••• #Escolajoso #ENNAI #ArrGrafic #école #drawing #comic #luckyluke #morris #goscinny #exhibition #expo #37comicbcn9

A post shared by Escola JOSO (@escolajoso) on

La idea, que s’ha dut a terme a través de taules rodones, ha estat promoguda per Josep Maria Polls, cap d’Estudis d’Escola Joso; Elisa MacCausland i Fernando Blanco, del Colectivo de Autoras de Cómic. També ha comptat amb la col·laboració de Jaime Rodríguez.

“L’objectiu era posar la primera pedra per a la trobada de professionals de la indústria del còmic“, explica Polls. “Ha estat una gran aposta amb un denominador comú absolutament positiu”, afirma.

 

Xerrades per a tots els professionals

Polls assegura que les jornades professionals han estat “un èxit” i aposta per la seva inclusió dins del Comic Barcelona de manera permanent.

La fita de les xerrades radica en l’amplitud de temes tractats, dirigits a tots els integrants del sector. “Des de l’exalumne que ja s’ha de començar a moure al professional de tota la vida que necessita reciclar-se”, sentencien.

Escola Joso en el 37º edición Cómic Barcelona

Os mostramos un resumen de la 37ª edición de 'Cómic Barcelona' organizado por Ficomic que para nosotros ha sido espectacular. Y, sobre todo, queremos dar las gracias a nuestros alumnos, profesores, patrocinadores y colaboradores por hacernos tener otra jornada comiquera tan increíble. ?️ ¡Vive la Joso, Vive el Dibujo!

Geplaatst door Escola de Comic Joso op Dinsdag 9 april 2019

Però Comic Barcelona també és una oportunitat per trobar nous talents. Tant és així que, coincidint amb la cita, des d’Escola Joso es va organitzar una trobada amb editorials americanes i europees que va tenir la seva rèplica després al saló.

L’objectiu no és altre que aconsellar i descobrir el talent de joves creadors, que busquen fer-se un lloc en la professió presentant els seus portafolis.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here