Coneixes a tots els que viuen amb tu?

La mostra ‘Companys de pis. La Biodiversitat Domèstica’ donarà a conèixer les espècies d’animals que conviuen amb nosaltres diàriament. (MNCN)

El MNCN dedica una exposició als animals que viuen a la teva llar sense que tu ho sàpigues

Per Gemma Juncà

Coneixes als teus veïns? A la gent del teu barri? Segur que sí. No obstant això, t’has parat a pensar en la quantitat d’éssers vius que conviuen amb tu sense que t’adonis de la seva presència?

No parlem d’animals de companyia com gossos, gats o tortugues, sinó d’un altre tipus de microbis: insectes i microbis. Des de les simpàtiques formigues fins als invisibles àcars que aprofiten el nostre somni per sortir a passejar. És important conèixer-los a tots.

“No tots són incòmodes. Com a exemple, a la nostra boca poden arribar a viure-hi més de 600 espècies de bacteris i no tots són perjudicials”, ens explica Antonio García Valdecasas, investigador responsable d’una exposició dedicada a aquests éssers vius.

La diversitat a la nostra llar

El Museu Nacional de Ciències Naturals presenta la mostra ‘Companys de pis. La Biodiversitat Domèstica’, que serveix per donar a conèixer la diversitat biològica que conviu amb nosaltres diàriament.

Podràs descobrir tot un món d’éssers vius que comparteixen el nostre hàbitat més privat a través d’un recorregut per les diferents habitacions d’un habitatge.

Pas a pas, podràs obtenir més informació de cadascun d’aquests hostes: els seus cicles vitals, com ens afecten, què amaguen, què ens aporten…

Durant el recorregut trobaràs diferents panells informatius que expliquen tot el que aquests petits animals ens aporten. Gràcies a ells, per exemple, podem saber si tenim aliments o mobles en mal estat.

Conèixer la biodiversitat del nostre apartament ens sorprendrà. Tornarem a la nostra llar amb una altra mirada, modificada també per una proposta museogràfica que tampoc ens deixarà indiferents”, ens explicava Santiago Merino, director del MNCN.

Reciclem a casa, i al museu!

Una de les característiques més originals d’aquesta exposició és que tota la mostra és reciclable ja que està feta de cartró! I és que qualsevol moment és bo per reciclar i ajudar al nostre medi ambient, fins i tot en un museu!

Mostra ‘Companys de pis. La Biodiversitat Domèstica’. (MNCN)

“Aquesta vegada hem volgut apostar per una escenografia ecològica per subratllar la importància de prendre consciència de la necessitat del reciclatge en el nostre dia a dia”, conclou Cristina Cánovas, coordinadora d’Exposicions del MNCN.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here