Consells per a aprendre idiomes a l’estranger

Abans de marxar a l'estranger a estudiar idiomes has de tenir en compte una sèrie de coses. (getty)

T’expliquem tot el que cal tenir en compte perquè el teu curs d’anglès a l’estranger sigui un èxit

Per Judith Vives

La immersió lingüística és la millor manera d’aprendre i perfeccionar un idioma. Per això, quan estàs estudiant una nova llengua, és més que recomanable fer un curs d’idiomes a l’estranger.

Si estàs estudiant anglès, per exemple, una estada al Regne Unit, Canadà o Austràlia et serviran per posar en pràctica els teus coneixements i millorar la teva pronunciació i expressió oral. Per no parlar de les habilitats de comunicació que adquiriràs.

Però perquè el curs d’anglès a l’estranger sigui un èxit total, cal tenir en compte alguns passos previs. T’expliquem quins són.

El teu nivell d’anglès

En primer lloc, cal valorar el nostre nivell d’anglès (o de l’idioma que sigui). És una cosa tan òbvia que pot passar-nos per alt, però cal saber quin nivell tenim per decidir quin tipus de curs farem.

Alhora, conèixer el teu nivell d’anglès et pot ajudar a marcar-te uns objectius clars a assolir durant la teva estada a l’estranger. Els exàmens oficials et poden ajudar a valorar el teu nivell amb l’idioma.

Defineix el teu pressupost

Un altre aspecte clau a l’hora de pensar en un curs d’idiomes a l’estranger és, per descomptat, el pressupost. Saber de quants diners disposes és bàsic per preveure la durada del curs, ja que no costarà el mateix un mes de classes que un curs sencer.

Però també està relacionat amb el viatge, l’allotjament i l’estada. Has de calcular aspectes com el preu dels vols, hotels o residències, documentació necessària, menjar o assegurances mèdiques.

Així que, primer de tot, trenca la guardiola i fes números per confirmar que disposes dels mitjans necessaris.

Recorda que també disposes d’ajuts, programes i beques per fer els teus estudis fora d’Espanya. Et poden ajudar molt a arribar on els estalvis no arribin, així que no dubtis a buscar informació sobre aquestes opcions.

Tria la millor destinació

Ara que ja tens el pressupost clar, toca decidir-se per una destinació. Si vols aprendre anglès, les destinacions clàssics són Anglaterra, Irlanda o els Estats Units. Però tens un munt d’altres opcions igual d’interessants, des de Malta a Canadà o Sud-àfrica.

A ESL Idiomes et poden assessorar perquè triïs la millor destinació per a tu.

Cerca un allotjament

Relacionat amb el pressupost i el tipus de curs que vagis a fer, hauràs de decidir-te per un tipus d’allotjament o un altre.

Per exemple, si penses fer una estada breu, potser puguis allotjar-te en una casa particular amb una família del lloc. D’aquesta manera pots practicar amb l’idioma i alhora conèixer la cultura local.

Si la teva estada serà més llarga, una residència d’estudiants és una alternativa perfecta, ja que resulta més assequible que un hotel o apartament i a més t’ofereix un ambient jove, internacional i divertit.

Els hotels i albergs són una altra alternativa a tenir en compte. Consulta l’oferta de cada país i segur que trobaràs habitacions molt bé de preu.

Informa’t dels requisits de viatge

No és el mateix viatjar un mes a Londres que anar-te un any als Estats Units. En molts països et poden demanar un visat per viatjar i fins i tot un permís d’estudis si la teva estada és de diversos mesos o un any.

Per això, quan sàpigues a on vols anar, informa’t de seguida sobre aquests tràmits, que en alguns casos poden trigar setmanes o mesos.

A països com el Regne Unit podràs viatjar i estudiar sol amb el DNI o el passaport, mentre que per anar a Estats Units o el Canadà hauràs de tramitar un visat de viatge o un permís d’estudiant si hi vas més de sis mesos.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here