Consells per a estudiar anglès

Si vols estudiar anglès, hi ha una sèrie de factors que has de tenir en compte per aconseguir els teus objectius. (Getty)

Tenir en compte el teu nivell d’anglès, els teus objectius i com posar-los en pràctica t’ajudarà a arribar més lluny

Per Judith Vives

El mes de setembre solem fer grans propòsits i nous reptes, com aprendre anglès.

Si ja has pres la decisió de fer un curs d’anglès, aquests consells t’interessen: t’expliquem tot el que cal tenir en compte abans de posar-se a estudiar anglès.

Per què ho necessites

Avui dia l’anglès és una llengua més que útil: és gairebé obligatòria per navegar per internet, viatjar i conèixer gent de tot el món, fins i tot en la teva mateixa ciutat.

D’altra banda, dominar l’anglès és important per al teu futur professional i pot obrir-te les portes a una infinitat d’oportunitats laborals.

A més, si parles anglès podràs entendre millor la lletra de les cançons i veure les teves sèries i pel·lícules favorites en versió original.

Amb qui estudiaràs

El més habitual per a aquells que volen aprendre anglès és apuntar-se a una acadèmia, però no és l’única opció. Si busques una formació 100% adaptada al teu ritme i necessitats, pots buscar un professor particular.

Tant si tries una acadèmia com classes particulars, valora aspectes com ara que els professors siguin nadius o si parlen anglès britànic o americà.

També és important la metodologia i format de les classes; en el cas de les acadèmies, com menys alumnes hi hagi a cada grup, més personalitzat serà l’ensenyament.

També pots estudiar pel teu compte, buscant tutorials a internet i utilitzant les nombroses aplicacions i plataformes que existeixen avui dia.

Posa l’anglès en pràctica

Per aprendre anglès no n’hi ha prou amb apuntar-te a unes classes: has de practicar l’idioma sempre que puguis. Pots participar en intercanvis i reunions on puguis practicar amb la conversa.

No t’oblidis de llegir en anglès i practicar el ‘listening’ veient pel·lícules o sèries en versió original. Gràcies a internet podràs trobar milers d’opcions de canals de televisió i ràdio que t’ajudaran a millorar la comprensió.

Finalment, una bona opció pot ser fer una escapada a algun país angloparlant per posar en pràctica el teu nivell d’anglès.

Posa’t objectius

Una cosa molt important per avançar és marcar-se objectius i centrar-se en aconseguir-los. Un objectiu pot ser aconseguir un títol oficial o, si ja en tens un, pujar de nivell per aconseguir una titulació superior.

Actualment existeixen diferents tipus d’exàmens i diferents nivells de competència lingüística. Entre les diferents proves d’anglès destaquen els exàmens de Trinity College London, que tenen un reconeixement internacional i s’adapten a les teves necessitats.

No dubtis a consultar amb Trinity College London tots els teus dubtes sobre els exàmens i títols d’anglès que existeixen. Let ‘s go!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here