Consells pràctics per acabar amb la fam al món

Evitar el desperdici de menjar pot contribuir a la fam zero (ODS / ODS)

Les teves idees poden contribuir a fer realitat un dels objectius més importants de Nacions Unides

Sembla increïble però, a dia d’avui, la fam segueix sent un problema mundial que afecta més de 815 milions de persones. Una de cada nou persones al planeta estan subalimentades, i moltes d’elles són nens i nenes que no poden créixer amb normalitat.

Molta gent creu que no poden fer res per resoldre aquest problema, però no és així. Hi ha petits gestos que tots podem fer per acabar amb la fam al món.

Pots començar amb accions quotidianes. Alguna vegada has deixat part del teu menjar al plat? En aquest moment has de pensar en els que no tenen res per menjar.

La propera vegada, serveix-te racions més petites o demana guardar-te en un tupper el menjar que no et vas a acabar. Si tots seguim aquests passos, posarem fi al malbaratament d’aliments.

Prendre consciència

Una de les claus per acabar amb la fam al món és que entre tots prenguem consciència del problema. Per exemple, apostant pel consum responsable i participant en xarxes de comerç just.

Una altra petita acció que marca la diferència consisteix en contribuir amb bancs d’aliments i ONG alimentàries, ja sigui donant aliments o col·laborant amb ells com a voluntari.

Pots informar-te sobre el problema de la fam al món llegint algun llibre o articles sobre el tema. Com més informat estiguis, més fàcil serà pensar en possibles solucions i també et permetrà explicar-ho a la gent del teu entorn.

Tu també pots contribuir fent córrer la veu: explica a la teva família i als teus amics la importància de no llençar menjar i promoure un consum responsable. Com més idees contra la fam es difonguin, més persones actuaran.

Objectiu: Fam zero

Les Nacions Unides fa temps que treballen per aconseguir el “Fam Zero“. Aquest és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’han fixat per a millorar la vida de tot el món.

Els Premis Blanquerna Impulsa que promou Blanquerna-URL han escollit l’Objectiu 2: Fam zero al costat del de Ciutats i comunitats sostenibles per a la seva segona edició.

Anima’t a participar juntament amb els teus companys de classe en aquest concurs que premia les teves idees i propostes per aconseguir que ningú passi gana mai més i perquè el món sigui un lloc millor.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán | English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here