Converteix-te en una estrella de circ

Tu també pots convertir-te en un artista de circ! (Unsplash)

El CLUB INEFC Lleida organitza cada estiu un Campus de Circ per ensenyar la professió dels artistes circenses

Equilibristes, homes bala, mims, forçuts, acròbates… El circ és aquest lloc màgic en el qual tots aquests artistes es reuneixen per representar un espectacle únic que deixa bocabadats a petits i grans.

Des de fa milers d’anys, els humans executen acrobàcies, contorsionismes i equilibrismes en diferents àmbits: per preparar a guerrers, a rituals religiosos o com a entreteniment durant les festivitats.

Encara que a simple vista penjar-se d’una tela sembli difícil, tu també pots aprendre a ser un artista de circ amb les eines necessàries.

Descobreix els secrets del circ

Al 2016 el Club INEF Lleida va iniciar el seu primer campus de circ d’estiu. La iniciativa va tenir tant d’èxit que a l’any següent el nombre d’inscripcions es va duplicar.

A partir de llavors, es va engegar una escola de circ durant el curs per formar a tot aquell que ho desitgi, sense límits d’edat.

Actualment l’escola té diversos grups d’edats, entre els 3 i els 30 anys. En el cas dels adults, tots són estudiants d’INEFC Centre de Lleida, encara que el Club està obert a altres persones que no estudiïn al centre.

L’Escola de Circ del Club INEF Lleida comprèn edats des dels 3 anys fins als 30. (Club INEF Lleida)

Exercita tot el cos

Tal com explica Luciana Spadafora, coordinadora del projecte al Club INEF de Barcelona i al Club INEF de Lleida, les activitats de circ permeten explorar moltes qualitats físiques de manera divertida: velocitat, ritme, coordinació força, flexibilitat, equilibri…

“L’activitat de circ pot facilitar moltíssim altres activitats, com les que utilitzen una pilota. Si treballes la coordinació fent malabars, seràs més hàbil en altres esports, com el rugbi o l’handbol”, explica Spadafora.

A més, la coordinadora destaca l’aspecte lúdic de la iniciativa. “El circ és una activitat física per divertir-se i passar-ho bé. No volem que els alumnes es frustrin, volem que explorin i que aprenguin mentre es diverteixen”.

Espectacles pels carrers

Durant els últims anys, els alumnes han posat en pràctica els seus coneixements a través de diverses iniciatives.

Cada any, l’Ajuntament de Lleida reserva un espai perquè els alumnes del Club presentin el seu espectacle. A més, els propers 24 i 25 de juny participaran al Festival Circ Picat, un festival de circ que se celebra al municipi d’Alpicat.

 

#movementics #clubinef #turismedelleida #lleida #festamajor #inefclleida

Publicada por Club E. INEF Lleida en Jueves, 10 de mayo de 2018

Ara els coordinadors estan immersos en la preparació del Campus de Circ. Del 25 de juny al 20 de juliol, els interessats podran aprendre a ser veritables artistes de circ a tallers d’expressió corporal, creació, circ a la piscina i fins i tot acrobàcies aèries i terrestres.

Seguint la filosofia que caracteritza al Club INEFC, Luciana convida a tot aquell que vulgui a provar l’activitat, tant a Barcelona com a Lleida: “No hi ha cap requisit tècnic. Sabem quines són les limitacions de cadascun i a partir d’aquí treballem per treure el millor de cadascun”.

Escola de circ del Club INEFC Barcelona. (Club INEFC Barcelona)

T’imagines penjant d’una tela executant un gran número de circ? Si és així, no ho dubtis més: El Campus de Circ t’espera!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here