Al costat dels refugiats

La Fundació Barça va organitzar una nit de futbol pels nens d'un camp de refugiats a Grècia, en la qual van poder gaudir del partit de Champions. (FCB)

La Fundació Barça impulsa projectes per millorar la vida dels refugiats i conscienciar sobre la seva situació 

Cada dia veiem notícies sobre la greu situació dels refugiats al món: als camps de refugiats, fugint de les guerres o intentat creuar fronteres per aconseguir un futur millor.

Segons l’Agència de Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR), hi ha més de 65 milions de persones desplaçades que s’han vist obligades a abandonar les seves llars. En aquesta situació, els nens i joves són les víctimes més fràgils, perquè veuen compromès el seu futur.

La Fundació Barça té com a missió transformar la realitat dels nens i nenes en situacions vulnerables a través de l’esport i els seus valors. Per això ha engegat diferents projectes per ajudar als nens refugiats i a les seves famílies.

#ConLosRefugiados

Al 2017 la Fundació Barça va llançar la campanya #SignAndPass [Signat i passa-la], una iniciativa en col·laboració amb ACNUR per demanar als governs mundials que facin més per ajudar a les famílies forçades a fugir de les seves llars.

La campanya també pretén sensibilitzar sobre la crisi dels refugiats, explicant a la població com poden implicar-se i ajudar.

I és que acollir als refugiats no és només cosa d’adults. La Fundació Barça ha volgut anar a les escoles per explicar als nens i nenes què significa ser un refugiat.

Amb el taller ‘Tant se val d’on venim’, elaborat al costat de Creu Roja Catalunya, els més petits es fiquen en la pell dels nouvinguts i aprenen que l’esport és molt més que un joc: serveix perquè persones de llocs molt diferents s’entenguin i comparteixin grans moments juntes.

El futbol porta esperança

Als camps de refugiats de Grècia viuen milers de nens i nenes refugiats amb les seves famílies, després d’escapar de la violència als seus països. Alguns porten mesos vivint allí, a l’espera de poder continuar el seu viatge cap a una nova ciutat on començar una nova vida.

Malgrat que les ONG intenten cobrir les necessitats bàsiques com l’alimentació, la higiene o l’educació, la vida als camps de refugiats no és fàcil. El més difícil d’allí és mantenir l’esperança.

En una situació així, l’esport ha demostrat ser una eina molt poderosa per unir persones i transmetre valors positius com la solidaritat i la companyonia.

A través de la metodologia FutbolNet s’organitzen activitats i tornejos de futbol pels nens en camps de refugiats al Líban, Grècia i Itàlia. Jugant, els més petits gaudeixen, s’obliden dels seus problemes i tornen a somriure.

A més de treballar als camps de refugiats, la Fundació inverteix en el sistema d’escoles públiques del Líban, on viu una gran part dels refugiats que han fugit de la guerra a Síria. L’objectiu és promoure la integració dels nouvinguts en la comunitat.

La Fundació Barça també recolza altres projectes i organitzacions com Proactiva Open Arms , que ha rescatat a milers de persones que intentaven creuar el Mediterrani en pastera, a la recerca d’un futur millor.

Cada dia que passa, més persones es veuen obligades a fugir de les seves llars per culpa de la guerra. Una tercera part dels refugiats del món són nens i joves. Hi ha moltes maneres d’ajudar-los: t’hi sumes?

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here