Crea un ‘temazo’ amb FL Studio

El programa FL Studio és ideal per crear temes de música electrònica. (Fruity Loops)

Aquest ‘software’ de producció musical et permet compondre els teus propis temes de música electrònica

Per Judith Vives

Crear un temazo musical per a triomfar a les pistes de ball i plataformes musicals està al teu abast. Només has de deixar volar la teva creativitat i treure partit de les oportunitats que t’ofereix el programa FL Studio de Fruity Loops.

Aquest software de producció musical et permet produir qualsevol tema amb l’ordinador, encara que està especialment indicat per a la producció de música electrònica.

FL Studio va ser el programa amb el qual Tony Lenz, productor professional i professor de Microfusa, es va iniciar al món de la producció musical l’any 2005. “La tecnologia i internet van posar al meu abast la possibilitat d’experimentar en aquest món sense un gastar molts diners”, recorda.

Lenz destaca el disseny del programa, que el fa agradable i fàcil d’utilitzar. “La interfície és molt agradable i afavoreix la concentració, de manera que és molt fàcil submergir-se en el món Fruity Loops”, afirma.

Avui dia, FL Studio va per la versió 20 del programa i s’ha adaptat a les necessitats actuals. Inclou molts més instruments i eines com Sakura, una eina de modelatge físic amb instruments orientals, o Sawer, per a l’emulació analògica.

Per a Lenz, el funcionament de FruityLoops és “com un joc”.

“Es tracta d’anar creant petits patrons, rítmics o musicals, que després pots muntar i ordenar en una espècie de pissarra infinita, on no hi ha límit de temps ni d’instruments, deixant així lliure creativitat al productor”, explica el productor.

 

Ara bé, tot i que el programa resulta molt fàcil de fer servir, és recomanable comptar amb alguns coneixements musicals bàsics i formació en producció musical.

Tal com explica el professor de Microfusa: “Encara que és molt fàcil crear petites idees, poder plasmar una idea amb facilitat de vegades requereix d’un coneixement profund en conceptes de producció”.

 

Claus per a crear un ‘hit’

Amb uns coneixements bàsics, una idea original i el programa FL Studio ja tenim tot el que necessitem per crear el nostre primer hit.

Cal tenir en compte que el hit el fa el públic, no el productor, i que de vegades el tema menys pensat acaba convertint-se en un èxit musical. Així i tot, hi ha alguns factors que poden contribuir a crear una cançó que connecti amb la gent.

El primer que recomana el productor Tony Lenz és buscar “un bon ganxo”, un tema o melodia que sigui fàcil de recordar, que puguis xiular o taral·larejar fàcilment, o escoltar repetidament.

Crear una peça amb ritme també ajuda molt, ja que la majoria de música de tendència sol associar-se al ball.

Un altre truc que pot ajudar a crear un èxit ballable és intentar cridar l’atenció amb una bona estructura modificant l’energia de la cançó, ja sigui amb molts instruments, fent estrofes o tornades.

Finalment, també podem utilitzar sons de moda, com sintetitzadors, sons tropicals o baixos específics.

A Microfusa trobaràs cursos online i presencials per aprendre a fer servir FLStudio com un autèntic professional.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here