Els creadors de videojocs del futur

Alumnes de CEV han desenvolupat el joc Thor Thunderlord. (CEV Barcelona)

Estudiants del grau Tècnic Superior en Animació 3D i Videojocs mostren el que han après amb els seus projectes de final de curs

Per Judith Vives

Darrere de la creació i desenvolupament d’un videojoc hi ha un treball molt important realitzat per un equip de professionals multidisciplinaris.

Aquests professionals són persones amb formació en l’àmbit creatiu. En el disseny de videojocs és molt important dominar l’art del dibuix, però també cal dominar l’animació en 2D i 3D i les seves tècniques.

En aquest camp més creatiu cal conèixer tècniques com el modelatge i el texturitzat, que permeten crear les formes, texturizarlas, dotar-les de color i, finalment, crear l’esquelet digital que farà possible el seu moviment.

Però a més, un desenvolupador ha de saber programació (per a dotar els videojocs d’interactivitat) i dominar altres habilitats com l’edició de vídeo (per muntar el tràiler del videojoc) o saber manejar-se amb les xarxes socials i altres temes de comunicació.

Jimmy Journey, un altre tipus de videojoc fet per alumnes de l’escola a Barcelona. (CEV)

Per això, els programes formatius per desenvolupar videojocs inclouen assignatures en totes aquestes disciplines. Al final podràs especialitzar-te en la part més creativa o pot ser que prefereixis la programació, però serà indispensable tenir coneixements de tots els àmbits.

Quan tries una carrera per dedicar-te al món dels videojocs, tot el que vas aprenent al llarg del curs s’acaba plasmant en el projecte final de grau.

I encara que pugui semblar només un treball de classe, la realitat és que el procés per preparar aquests projectes no dista massa de procés de desenvolupament d’un videojoc professional.

Per realitzar un projecte de final de curs se segueixen els mateixos passos que en un projecte professional

Tots els projectes passen per una fase de preproducció en la qual es defineixen les línies principals del projecte. A continuació es realitzen els prototips i finalment la fase de producció, on es treballa l’art, es creen els models i es fa tota la programació.

Si vols veure el resultat d’aquest procés, el 15 de juny pots veure els projectes de final de curs dels estudiants del tècnic superior en Animació 3D i Videojocs de CEV Barcelona.

CEV celebra aquesta setmana la gala de presentació de projectes finals (CEV / CEV)

A la gala es presentaran 13 projectes, dos dels quals són curtmetratges d’animació en 3D molt espectaculars. Els altres onze projectes són de videojocs de diferents tipus.

Hi podràs veure jocs en 2D, jocs en primera persona, un simulador que et permet construir una ciutat a mida o fins i tot una aventura gràfica en la que avances resolent enigmes. El projecte que obtingui la millor puntuació assistirà a la propera edició de la Barcelona Games World.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here