Despertar la consciència mediambiental

Alumnes guanyadors del Premi Impulsa en l'àmbit educatiu. (Pere Virgili)

El projecte ‘L’eskamot verd. La revolució verda ‘de l’escola Sant Ramon Nonat guanya el premi Impulsa a la categoria educativa

Per Judith Vives

Un projecte per difondre bons hàbits sostenibles ha estat el guanyador del premi Blanquerna Impulsa en l’àmbit educatiu. Es tracta del projecte L’eskamot verd. La revolució verda de l’escola Sant Ramon Nonat.

Sota el lema “Si no és ara, quan? Si no som nosaltres, qui?”, Els estudiants van realitzar diferents accions sostenibles en espais comuns del col·legi per promoure la conscienciació mediambiental.

L’escola Sant Ramon Nonat compta amb una assemblea verda i un delegat mediambiental en cada classe. També existeix l’anomenat Eskamot Verd, una comissió dinamitzadora composta per alumnes de 2n a 4t d’ESO que difon les accions dissenyades per l’assemblea.

Aquest Eskamot Verd està ambientat com si fos una organització secreta formada per agents mediambientals: els nois i noies executen accions teatralitzades per introduir i desenvolupar els diferents projectes que l’assemblea ha proposat.

‘La revolució verda’, el projecte guanyador, va néixer fa dos anys quan l’Assemblea Verda es va reunir per dissenyar les accions. Un professor els va mostrar un dossier amb 30 accions que la ciutadania podia fer per contribuir a mitigar el canvi climàtic.

Accions per conscienciar

L’Assemblea va acceptar la proposta i els alumnes van idear un seguit d’accions com ara una campanya de difusió, la creació d’una col·lecció de cromos de les accions i la difusió de les accions pel barri.

També es va crear una cançó al costat d’altres escoles per fer entendre que el motor del canvi està en mans dels joves. La cançó, creada amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el grup d’animació Xiula, es titula El nou combustible.

Amb aquest projecte, els alumnes de l’escola Sant Ramon Nonat han donat difusió a un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per l’ONU, en concret l’objectiu que defensa Una energia assequible i no contaminant.

Aquest, juntament amb l’objectiu que promou La fi de la pobresa, eren els dos que centraven la convocatòria de la primera edició dels Premis Blanquerna Impulsa. La segona edició se centrarà en els objectius Fam zero i Ciutats i comunitats sostenibles.

I tu, participaràs en la propera edició dels Premis Blanquerna Impulsa?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here