Desplega el teu potencial científic

El Museu Nacional de Ciències Naturals dóna la benvinguda al nou curs amb activitats per fer créixer el teu esperit científic. (MNCN)

El MNCN dóna la benvinguda al nou curs amb activitats per acostar-te al costat més emocionant de la ciència

Per Gemma Juncà

Després de tres mesos de vacances, s’acosten els últims dies de l’estiu. Setembre està molt a la vora i amb les piles ben carregades ens disposem a encarar la tornada a l’escola. Un nou curs replet d’experiències i coneixements ens espera!

Com tots els canvis d’etapa, és una bona oportunitat per plantejar-te nous reptes i propòsits. Per exemple, t’agradaria saber més sobre ciència i el món dels investigadors?

El Museu Nacional de Ciències Naturals dóna la benvinguda a aquest nou curs amb interessants activitats perquè, a poc a poc, vagis reforçant el teu esperit científic. Potser algun dia et converteixes en un d’ells!

Comença per viure la nit més científica de l’any celebrant en família i amb amics ‘La Nit Europea dels Investigadors i Investigadores’, una gran festa que se celebra el 28 de setembre en 340 ciutats europees i a la qual, com cada any, se suma el MNCN.

Amb la seva activitat ‘Segueix la pista al museu: Gymkhana Científica’, el Museu es convertirà per una tarda en una gran aventura científica per acostar-te al món de la paleontologia, la zoologia i l’ecologia amb divertits jocs en grup.

I si et quedes amb ganes de més, podràs observar exemplars de col·leccions i acampar de nit al museu amb l’activitat ‘Nit de mussols: Una acampada al Museu’.

Caps de setmana molt científics

Els caps de setmana de setembre també seran d’allò més emocionants. Cada dissabte tindràs al teu abast tallers com ‘Descobreix els teus companys de pis’, per conèixer la biodiversitat domèstica que s’amaga a la teva llar.

En l’activitat ‘Observació d’animals i plantes’, podràs descobrir elements característics de la flora i la fauna de la Comunitat de Madrid, entre d’altres.

Tots els caps de setmana de setembre acolliràn activitats per realitzar amb la família. (MNCN)

D’altra banda, cada diumenge es duran a terme tallers com a ‘Paleontòlegs i dinosaures’ i ‘Posa cara de dinosaure’, on t’explicaran més sobre aquests animals extingits, els seus hàbits, la seva alimentació, com es reproduïen…

I si el que t’agrada és dibuixar, el dissabte 15 de setembre no et perdis el taller ‘Dibuix en Quadern’ on aprendràs tècniques artístiques per plasmar tots els exemplars del museu.

Octubre de descobriments

Els dies 19, 20 i 21 d’octubre l’Ajuntament de Madrid engega un any més ‘Madrid Una altra Mirada’, un projecte dissenyat per donar a conèixer el patrimoni cultural i artístic de la capital a través de visites guiades, conferències, concerts i exposicions.

Una de les activitats et permetrà conèixer les peces més emblemàtiques del MNCN. En ‘Descobrint el patrimoni cultural del MNCN’ tindràs accés a tots els detalls de peces com el Megateri –el fòssil complet d’un gènere extint de mandrosos gegants– l’elefant africà o els diorames dels germans Benedito.

A que t’han entrat ganes de saber més coses sobre ciència?

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here