Dibuixos solidaris a favor de les persones refugiades

Una de les vinyetes del còmic solidari realitzat per estudiants de l'escola. (Joso)

26 artistes d’Escola Joso col·laboraran amb el projecte ‘Dibuixos per Somriures’ realitzant un còmic gegant en viu

Per Judith Vives

Una trentena d’alumnes de l’Escola Joso participaran en la creació d’un còmic gegant en viu sobre la crisi dels refugiats.

La iniciativa Moments. Vinyetes per la solidaritat forma part del programa d’activitats promogudes per l’Ajuntament de Barcelona amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades que se celebra el 20 de juny.

El còmic gegant podrà veure’s a la Plaça Real de Barcelona. (Escola Joso)

L’Ajuntament va contactar amb els impulsors del projecte solidari Dibuixos per somriures per proposar-los participar en l’esdeveniment. Robert García, professor de disseny gràfic de l’Escola Joso i coordinador del projecte, de seguida va pensar en implicar els alumnes de l’escola.

La resposta va ser molt positiva per part de tots els alumnes. En la creació del còmic en viu participaran un total de 26 artistes, alumnes dels cursos d’il·lustració, còmic i art gràfic de l’escola.

El procés de creació de cada vinyeta i el resultat final del còmic es podrà veure el dimecres 20 de juny en un acte que tindrà lloc a la Plaça Reial de Barcelona.

Conscienciar a través dels dibuixos

Cada dibuixant imprimirà el seu estil i personalitat en les vinyetes. Totes juntes explicaran una història sobre els refugiats escrita per a l’ocasió per Meritxell Gil, també alumna de Joso.

L’objectiu d’aquesta acció és la de conscienciar i sensibilitzar sobre la problemàtica de les persones refugiades utilitzant el llenguatge del dibuix i el còmic.

Precisament en aquesta idea es basa també el projecte Dibuixos per somriures, una plataforma en la qual reconeguts artistes del món del disseny gràfic, la il·lustració i el còmic han cedit una obra per a la causa.

Els usuaris poden donar la quantitat que vulguin i, a canvi, poden descarregar-se les obres que més els agradin en format digital. Així de simple, així de solidari.

El projecte va començar amb un petit grup d’artistes i en l’actualitat són més de 500, entre els quals alguns de tan reconegut prestigi com Javier Mariscal, Andreu Buenafuente, Jordi Labanda, Lola Vendetta, Miguel Gallardo, Conrad Roset i molt d’altres.

Si el que t’agrada és el dibuix de còmic, la il·lustració o la creativitat, no et perdis l’oportunitat de veure els artistes en ple procés de creació de les obres. I si somies en convertir-te tu també en un gran artista, aprofita per fer algun dels cursos d’estiu que l’Escola Joso ha programat durant el mes de juliol.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here