Disfresses per a nois, disfresses per a noies

Les disfresses sexistes fan una representació molt diferent de la persona segons el gènere. (partycity.com)

Moltes disfresses tenen una versió per nois i un altra per noies però: quins valors transmeten?

Ja està aquí Halloween i amb ell, les nostres disfresses. Cada persona té les seves preferències, però moltes vegades ens trobem amb que ja han triat per nosaltres: diferents disfresses segons si som nenes o nens, noies o nois, dones o homes.

El sexisme afecta la nostra societat i, com a conseqüència, les nostres disfresses. Com podem evitar-ho?

Sexisme en el nostre dia a dia

El sexisme és una actitud o comportament segons el qual es discrimina a una persona pel seu gènere, és a dir, se li dóna un tracte diferent per ser dona o home. Les actituds sexistes es basen en les creences sobre els rols de gènere.

El sexisme no només es mostra en actituds individuals, sinó que està molt present en la nostra societat: en com actuem, com ens relacionem amb els altres, les coses que fem, els regals que tradicionalment s’associen a homes o dones… Hi ha molts exemples.

Disfresses sexistes?

Les actituds sexistes també s’han traslladat a les disfresses. D’una banda, hi ha disfresses diferents segons si ets home o dona: noies de rosa i nois de blau, noies de princesa i nois de guerrer, etc.

Vendre la mateixa disfressa de color diferent depenent del gènere és una altra forma de sexisme. L’ideal seria anunciar-los per totes les persones per igual i que cadascuna triï la disfressa que prefereix.

Cada vegada més, veiem les mateixes disfresses per homes o dones, la qual cosa és un avenç molt important: tots podem anar d’esquelet o de vampir, per exemple.

No obstant això, les actituds sexistes van més enllà del color: les disfresses femenines solen ser més provocadors, tenen menys tela per exhibir el cos de la dona. És un exemple més de sexualització, que converteix a la persona en un objecte sexual.

La sexualització de les dones té un impacte negatiu en la imatge de la dona i el seu rol en la societat. Aquest tipus d’estàndards de bellesa afecta a la seva autoestima i a la imatge que tenen d’elles mateixes.

Una manera d’acabar amb aquests estereotips és no vestir-se amb aquest tipus de disfresses.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here