Disseny per millorar el nostre dia a dia

La copa menstrual dissenyada per Ernest Perera ha aconseguit el prestigiós Premio Delta de Disseny. (Enna Cycle)

Una copa menstrual dissenyada per Ernest Perera, professor de l’Escola LCI, guanya un premi Delta de Disseny

Per Judith Vives

Una copa menstrual dissenyada per Ernest Perera, professor i responsable de l’Àrea de Disseny de Producte de LCI Barcelona, ha guanyat el Delta de Plata en la categoria ‘Productes per a persones’ dels prestigiosos Premis Delta que atorga l’Associació de Disseny Industrial (ADI) .

La copa menstrual Enna Cycle es diferencia d’altres copes per dos elements que milloren la seva usabilitat: un aplicador de patent pròpia i una caixa esterilizadora.

Aquest projecte és la demostració de com el disseny no només consisteix a crear nous objectes, sinó sobretot per millorar els que ja existeixen.

Això és el que es va proposar Perera quan va començar a treballar en el projecte. Durant els tres primers mesos es va dedicar a investigar els tipus de copes menstruals que ja existien, informant-se sobre les necessitats de les usuàries.

Durant el seu estudi va comptar amb l’ajuda d’especialistes i usuàries potencials, els que van jugar un paper clau en la fase de disseny del prototip.

Tots els canvis i ajustos finals es van realitzar seguint les opinions i indicacions de les usuàries. Per això la copa inclou un aplicador i una cua per facilitar l’aplicació.

A més de millorar el producte a partir de les necessitats de les dones, el disseny de Perera destaca per ser sostenible i saludable: la copa està fabricada amb silicona mèdica líquida, un material que impedeix l’aparició de microorganismes i pot durar entre 6 i 10 anys.

Així, el disseny industrial permet desenvolupar noves idees i promoure l’ús de nous materials més sostenibles.

Sobre el disseny de Perera, el jurat dels Premis Delta ha destacat que és un sistema fàcil, proper i atractiu, que mostra empatia i connecta amb la usuària.

Els Premis Delta es van crear el 1961 i s’han convertit en el referent del disseny en els últims 60 anys. Si t’interessa el món del disseny industrial i de productes, consulta l’oferta de cursos de LCI Barcelona.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here