Com es dissenyen les experiències interactives?

Una taula interactiva de l'Oficina de Turisme de Pineda. (Ajuntament de Pineda)

El disseny de projectes digitals és una sortida professional innovadora i amb futur

Per Judith Vives

En la nova era digital, moltes de les nostres experiències són interactives.

Pensa en la gran quantitat d’ ‘apps’ que utilitzem amb el mòbil, però també a les pantalles i panells amb els que interactuem en moltes botigues, restaurants i hotels, o fins i tot en parades d’autobús.

Darrere de totes aquestes experiències interactives hi ha una figura creativa que s’encarrega de dissenyar-les. Són dissenyadors que van més enllà de les tècniques tradicionals per endinsar-se en l’àmbit tecnològic.

El seu treball consisteix a explorar i desenvolupar projectes digitals avançats, pensant en les noves maneres amb les que interactuem amb la tecnologia i amb el món.

“Es tracta de saber connectar interfícies gràfiques amb la interacció física i aplicar-lo a sectors com la restauració, el retail o el de l’hospitality“, explica Natàlia Heredia, directora del Màster Oficial en Creació i Desenvolupament de Projectes digitals de LCI Barcelona.

Un projecte digital pot consistir, per exemple, a crear pantalles interactives per a una botiga de roba en què s’ofereixi informació complementària dels productes als clients.

Una altra aplicació pràctica la podríem veure al restaurant d’un centre hospitalari, on una pantalla sigui capaç de recomanar menús adaptats a les necessitats dels pacients ingressats.

Tecnologia al servei de l’usuari

“La base pot ser el desenvolupament d’una web o una ‘app’, però va més enllà perquè després connecta la interacció amb el món físic“, explica Heredia. En el desenvolupament de projectes digitals entren en joc altres disciplines com l’Internet de les Coses (IOT) o la realitat augmentada.

No només es tracta de tenir coneixements de disseny i tecnologia, sinó d’observar el context en què es mouen les persones a nivell econòmic, social i de tendències, per entendre als usuaris, les seves necessitats i l’evolució dels seus gustos.

Si t’interessa el disseny i vols estar a l’última, informa’t sobre el Màster en Creació i Desenvolupament de Projectes Digitals de LCI Barcelona. Pot ajudar-te a actualitzar la teva carrera professional i convertir-te en dissenyador de projectes digitals per a la interacció.

El màster ofereix formació en el disseny d’interfícies gràfiques d’usuari (UI / UX Designer), la creació de webs i ‘apps’ (HTML, CSS i Javascript), a més de treballar amb programari de codi obert com Arduino.

Però, sobretot, et prepara per gestionar projectes de disseny innovadors i amb molt de futur.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here