Un doble vestit per denunciar la sexualització de la dona

La Sofia Massuti ha creat una indumentària original. (LCI Barcelona)

L’estudiant de LCI Sofia Massuti guanya el Bronze Award en el concurs ‘Yinger Prize’ amb la seva original col·lecció de roba

Per Judith Vives

Moltes dones intenten amagar el seu cos vestint robes amples o teixits masculins que dissimulen les seves formes. No obstant, això tampoc evita que moltes dones se sentin jutjades pel seu gènere.

Aquesta dualitat és la que la jove dissenyadora Sofia Massuti ha volgut plasmar en la seva col·lecció “L’autre”, amb la qual ha aconseguit guanyar el Bronze Award en la primera edició del concurs ‘Yinger Prize’.

Organitzat per la firma asiàtica de luxe Yinger Fashion Group, les desfilades i el lliurament de premis dels ‘Yinger Prize’ es van celebrar a principis de juliol a la ciutat xinesa de Shenzhen. Massuti, alumna del Títol Superior Oficial en Disseny de Moda de LCI Barcelona, ​​va presentar al certamen tres dels vuit vestits que ha creat per al seu projecte final.

Els dissenys que han estat premiats en la desfilada “Memories of the Future” són peces dobles, una mena de dues versions d’un vestit en un de sol. Així, es pot triar portar la versió ajustada, o la versió ampla del vestit, però et posis la que et posis sempre queda penjant l’altra part del vestit.

La jove dissenyadora recull el premi (LCI Barcelona / LCI Barcelona)

D’aquesta original manera, la dissenyadora ha volgut plasmar les contradiccions a les quals es veuen sotmeses les dones pel seu gènere.

El nom de “L’autre” (l’altra, en francès) s’inspira en el famós llibre feminista “El segon sexe” de Simone de Beauvoir, en el qual la pensadora francesa explica com les dones sempre han ocupat una posició en segon pla i han estat tractades com “les altres”.

Al costat d’aquesta influència, la Sofia es va basar en la seva pròpia experiència: “jo em sento molt incòmoda portant roba molt ajustada i marcada, i també vaig voler representar aquesta idea”, explica.

En els seus dissenys, Massuti ha intentat trobar un equilibri entre allò femení i allò masculí a través dels materials que ha fet servir, des de teixits camisers com popelín o la sarga dels pantalons d’home, passant per l’organdí i tuls que s’associen més amb la moda femenina.

Un dels models de Sofia Massuti premiats a Xina (LCI Barcelona / LCI Barcelona)

Entre els models que han guanyat en el concurs ‘Yinger Prize’ es troben els tres dissenys dobles que formen part de la col·lecció “L’autre”. La resta de looks són vestits ajustables en els quals es mostren les marques de les diferents talles i cada usuària pot triar si el vol portar més o menys ajustat.

Després de l’èxit de la seva primera col·lecció i amb el títol de Disseny de Moda acabat d’estrenar, Sofia Massuti s’ha traslladat a Londres per realitzar pràctiques amb el dissenyador Richard Quinn, que ha vestit a celebritats com Amal Clooney per a la MET gala de Nova York.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here