Educació i creativitat, un tàndem per canviar el món

Els guanyadors de la segona edició dels Premis Blanquerna Impulsa. (Blanquerna-URL)

La tercera edició dels Premis Impulsa se centrarà en l’ODS3: Salut i benestar i l’ODS5: Igualtat de gènere

Per Judith Vives

Animar els joves a fer un món millor amb les seves idees. Amb aquest objectiu, Blanquerna-URL va crear el 2017 els Premis Blanquerna Impulsa.

Aquests guardons tenen com a finalitat impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a partir de les idees dels estudiants. Els ODS són una sèrie de 17 objectius globals definits per les Nacions Unides per garantir el futur del planeta.

En les dues edicions celebrades fins ara, s’han presentat molts projectes originals i creatius compromesos amb el benestar de les persones i la salut del planeta. Només alguns han aconseguit arribar a la final, però tots han contribuït a crear un món més sostenible.

Per aquest motiu, Blanquerna-URL vol seguir apostant pels Premis Blanquerna Impulsa i ja ha anunciat una nova convocatòria d’aquests guardons per al proper curs escolar.

Els premis estan destinats a estudiants de 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius i premien projectes o activitats que tenen lloc en l’àmbit escolar i treballen per conscienciar, sensibilitzar i sumar forces en el full de ruta marcat pels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

Una altra oportunitat per sensibilitzar

En la propera convocatòria es treballaran dos nous ODS. En concret, els objectius seleccionats són Salut i benestar (ODS3) i Igualtat de gènere (ODS5).

El primer vol garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats. Pel que fa a l’objectiu d’Igualtat de Gènere, pretén aconseguir la igualtat entre homes i dones i promoure l’apoderament de dones i nenes.

El període d’inscripció de projectes per a la tercera edició dels premis s’obrirà el 3 de febrer de 2020.

Si vols aportar el teu gra de sorra, pots dedicar aquest estiu a informar-te i pensar idees sobre els ODS proposats. I quan comenci el curs escolar, pots animar els teus companys i professors perquè se sumin a la iniciativa.

Des de Blanquerna-URL estan convençuts que l’educació és la clau per a fer realitat aquests objectius i que els centres educatius són una plataforma ideal per portar-los a la pràctica.

Per això, els Premis Impulsa busquen impulsar una gran mobilització més enllà de cada persona, centre i empresa, creant una xarxa de persones conscienciades que ajudi a fer possible els ODS.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here