Com especialitzar-te en disseny i creació de videojocs

Si vols aprendre a desenvolupar videojocs comptes amb moltes ofertes formatives. (Àlex Garcia)

Hi ha diferents opcions formatives, des de formació universitària a graus superiors oficials, màsters específics i cursos d’especialització

Per Judith Vives

Si la teva autèntica passió són els videojocs, potser t’hauràs plantejat dedicar-te professionalment a la creació i el disseny de jocs. Però una cosa és ser un bon gamer i una altra molt diferent dedicar-se a dissenyar i desenvolupar videojocs.

Darrere de la creació de videojocs hi ha un intens treball multidisciplinari. Calen professionals amb perfils variats i molts coneixements creatius i tècnics per fer realitat un joc potent.

Per això, l’únic camí per dedicar-te al món dels videojocs passa per la formació. Però, saps quins estudis són els més adequats per dedicar-te a aquest sector?

Formació universitària i graus oficials

En els últims anys han sorgit diferents carreres universitàries per formar-se en el disseny i producció dels videojocs.

Molts centres universitaris han decidit oferir titulacions davant l’auge dels videojocs i de les carreres tecnològiques, però en molts casos es tracta d’una formació de caràcter molt més teòric que pràctic.

L’alternativa a la formació universitària la pots trobar en escoles i centres especialitzats com CEV Barcelona, ​​que ofereix un Grau Tècnic Superior en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius + HND en Desenvolupament de Videojocs. Es tracta d’una titulació oficial que hi ha a Catalunya des de fa 5 anys.

En aquest grau aprens a dominar les tècniques artístiques que intervenen en el disseny de personatges, escenaris i objectes destinats a una producció d’animació o videojocs. Amb ells, treballes amb les tecnologies més avançades de l’animació 3D, els videojocs i els efectes visuals.

A CEV també pots cursar el Top-Up Bachelor Degree For Animation, Videogames and VFX, un grau britànic que et permet treure’t una doble titulació per completar la teva formació inicial en videojocs i animació.

Màsters

Una altra opció per formar-te en l’àmbit dels videojocs són els màsters. Potser ja tinguis coneixements o formació en 2D, 3D, animació, Game Design o VFX i, llavors, aquesta opció pot ser molt pràctica per adquirir coneixements específics aplicats al desenvolupament de videojocs.

Així, per exemple, en CEV trobaràs un màster en Art 3D, Animació i Efectes Visuals per Videojocs i Cinema amb el que et pots especialitzar per ser modelador 3D, programador, especialista en VFX o ‘game designer’.

Cursos d’especialització

Una altra opció que trobaràs més enllà de la universitat són els cursos específics per a ampliar i completar la teva formació en un àmbit en concret.

Es tracta de cursos destinats a obtenir un alt nivell d’especialització que et permetin dominar les tècniques més avançades en el disseny de videojocs, l’animació i els VFX: art 2D / 3D, tècniques d’animació, postproducció, programació, etc.

A CEV Barcelona pots trobar una gran oferta formativa per dedicar-te al món dels videojocs. També pots començar amb algun dels cursos d’estiu per descobrir si aquest món és per a tu. Anima’t!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here