Esport per canviar el món

L'esport és una eina molt poderosa per unir a les persones i impulsar el desenvolupament. (Instagram @FundacioFCB)

L’esport juga un paper fonamental en el desenvolupament de les persones i el seu entorn

L’esport és molt més que activitat física. Jugant i fent exercici ens relacionem amb altres persones, aprenem a treballar en equip i compartim valors com l’esforç, la humilitat i la companyonia.

L’esport és una eina capaç de transformar la nostra societat i el nostre entorn. A més de ser una activitat saludable, ens fa créixer com a persones i és una manera de lluitar contra la discriminació i l’exclusió social.

A les zones afectades per la pobresa i els conflictes, l’esport porta esperança: serveix perquè les persones més desfavorides oblidin per un moment les seves dificultats i se sentin lliures d’imaginar un futur millor.

Un dia per celebrar l’esport

Conscients de la importància de l’esport com a element transformador, l’Organització de Nacions Unides (ONU) va crear el Dia Internacional de l’Esport pel Desenvolupament i la Pau, que se celebra cada any el 6 d’abril.

L’objectiu d’aquesta jornada és conscienciar sobre la importància de l’esport a l’hora de promoure els drets humans i impulsar el desenvolupament econòmic i social als contextos més vulnerables.

D’altra banda, el Dia Internacional de l’Esport pel Desenvolupament també serveix per donar a conèixer projectes i iniciatives que utilitzen l’esport per millorar la vida de milions de persones a tot el món, sobretot nens i nenes afectats per la pobresa, la violència i les guerres.

A tot el món existeixen un miler d’organitzacions dedicades a l’esport per al desenvolupament. Aquestes associacions treballen en àrees com l’educació, la salut, la inclusió social o la pau i ho fan a través d’activitats que transmeten els valors esportius.

La missió de la Fundació Barça

Des de fa més de 20 anys, la Fundació Barça duu a terme diferents projectes a tot el món per millorar les condicions de vida de nens i joves en situació de vulnerabilitat.

En total, més d’un milió de nens i nenes de països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia han participat als programes de la Fundació Barça, que aquest any va ser nomenada Fundació de l’Any als premis Peace&Sports.

Els responsables de la Fundació treballen seguint diferents línies d’acció: la prevenció de la violència, reforçar l’accés a l’educació i promoure la inclusió social per construir un món més just, a més de conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de l’esport per transformar la societat.

Aquests objectius s’aconsegueixen a través d’iniciatives com la metodologia FutbolNet, que utilitza el futbol i l’activitat física per fomentar valors positius com l’amistat i la solidaritat.

La Fundació també ha llançat campanyes per prevenir el bullying i donar suport a menors hospitalitzats, a més de col·laborar amb UNICEF per ajudar als nens refugiats i a les seves famílies.

Tot amb un denominador comú: l‘esport per lluitar contra les desigualtats i canviar el món.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here