Esport contra l’exclusió

Més enllà de l’activitat física, l’esport promou valors com el treball en equip, el respecte i l’esforç. (FRN)

L’esport no és només una activitat física sinó també una eina d’integració

Per Cristina Sala

Tots coneixem els beneficis de l’esport per a la salut, però sovint ignorem els avantatges de l’activitat física en altres aspectes de la nostra vida, com les nostres relacions personals o rendiment escolar. De fet, per a alguns, l’esport és una de les principals eines per superar barreres socials i personals.

La Fundació Rafa Nadal ajuda a joves en risc d’exclusió social mitjançant projectes d’educació a través de l’esport, amb els que atén a nens, nenes i adolescents vulnerables.

L’objectiu no és només garantir que aquests joves tinguin accés a una activitat esportiva de qualitat sinó també millorar la seva vida i la de les seves famílies.

L’esport no és un fi en si mateix sinó un mitjà per aconseguir la integració i creixement dels adolescents”, afirma María Francisca Perelló, Directora de Projectes de la Fundació. 

A través de l’esport es treballen aspectes com la companyonia, la resolució de conflictes, la higiene o l’alimentació.

En paraules d’Eunate Gómez, directora del Centre Fundació Rafa Nadal de Palma de Mallorca: “Si només oferíssim alternatives d’oci i temps lliure saludable, no estaríem aprofitant del tot el potencial transformador de l’esport”.

Un luxe a l’abast d’uns pocs?

La promoció d’hàbits de vida saludable s’ha convertit en un objectiu per a moltes institucions en els últims anys.

Tot i així, encara hi ha moltes persones que no poden permetre’s practicar esport regularment degut als alts costs del material o l’equipament. Un fet que va en contra del seu dret a una vida sana.

La 2na Cursa Solidària de la Fundació Rafa Nadal va recaptar fons per a nens, nenes i joves vulnerables de Palma de Mallorca. (FRN)

Segons Eunate Gómez, l’esport juga un paper fonamental en la majoria de projectes educatius, però no sempre està garantit. Encara queda per recórrer un llarg camí fins que totes les persones puguin gaudir d’una vida saludable en igualtat de condicions.

“L’educació en salut ha d’estar present a tots els nivells: comunitat, família, mitjans de comunicació…”, afirma la directora del Centre Fundació Rafa Nadal.

Salut, oportunitats, amics, autoestima… Segueixen sent un luxe per a molts. Barreres que es combaten a base d’esforç, solidaritat i molt d’esport!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here