Estàs preparat per estudiar i treballar a l’estranger?

Pensant en estudiar fora? Això és el que has de tenir en compte. (Pixabay)

T’expliquem tot el que cal saber si estàs buscant oportunitats en un altre país 

Per Judith Vives

Segur que alguna vegada t’has plantejat la possibilitat de marxar a un altre país per estudiar o trobar la teva primera oportunitat laboral. Cada vegada més joves valoren aquesta opció, ja que es tracta d’una experiència molt enriquidora.

Estudiar o treballar a l’estranger no només serveix per formar-te i aconseguir experiència, sinó també per aprendre una llengua i una sèrie d’habilitats pràctiques.

Aprens a comunicar-te, relacionar-te, adaptar-te a noves situacions i a resoldre problemes per tu mateix, coses que després et poden ser molt útils en la teva vida professional i personal.

No obstant això, deixar la teva família i la teva casa per emprendre aquesta aventura no sempre resulta fàcil. Abans de prendre la decisió, t’expliquem alguns factors que has de tenir en compte de la mà de Bridge4Mobility.

Quant de temps passaràs fora?

Un dels primers aspectes a valorar és el temps que estaràs fora. No és el mateix fer un Erasmus d’optar per un màster, que pot portar-te a viure dos o tres anys a l’estranger.

I no es tracta només del temps que estaràs fora, sinó també dels tràmits administratius que hauràs de resoldre per aconseguir visats i allotjament, entre d’altres qüestions.

Una destinació que s’adapti a tu

Pot semblar una cosa òbvia, però no està de més tenir en compte quines destinacions s’ajusten a la teva manera de ser i els teus interessos.

Si estàs acostumat a viure en un petit poble, anar-te’n a una gran ciutat pot resultar una mica agobiant … el millor serà buscar una universitat o una feina en una ciutat de dimensions més petites.

El mateix passa amb el clima. Potser tinguis pensat marxar a treballar a Alemanya però, has pensat que allà els hiverns són més freds i els dies, menys assolellats?

Poden semblar factors secundaris, però al cap d’un temps poden complicar la teva estada allà. Per això no està de més informar-se abans de prendre una decisió.

Abans de triar el teu destí, també val la pena conèixer més detalls sobre la cultura i costums d’aquest lloc, perquè quan arribis allà no et portis una mala impressió.

Tria una activitat que t’agradi

Fes una llista de tot el que t’agrada i valora les opcions de formació disponibles. 

Sens dubte, aquest és el factor més important a tenir en compte per prendre la teva decisió. El teu futur professional dependrà -en gran part- de la decisió que prenguis ara.

No tot passa per estudiar una carrera universitària. Hi ha altres alternatives com la formació professional (FP) o la Universitat dual, un sistema formatiu que prioritza les pràctiques en empreses.

En Bridge 4 Mobility són especialistes en FP dual i Universitat dual. Contacta amb ells per descobrir les opcions al teu abast.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here