Estudis de disseny: una visió de futur

Les carreres de disseny combinen creativitat i tecnologia. (LCI Barcelona)

Les carreres de disseny t’ofereixen un ampli camp d’especialització, creativitat i oportunitats laborals

Vacances, sol, platja, festivals… L’inici de curs encara queda lluny, per això és el millor moment per pensar què estudiaràs després de l’estiu. Ara tens més temps per valorar alternatives i informar-te dels diferents programes.

Què et semblaria estudiar una carrera de disseny? Imagina el teu futur convertit en dissenyador de moda. O potser, dedicat a l’interiorisme. Potser et va més dissenyar objectes i productes tecnològics per fer-los millors. O pot ser que t’interessi més el disseny gràfic digital.

Escollir una carrera de disseny pot obrir-te moltes portes a camps molt diversos. Les carreres de disseny són motivadores i divertides, per la seva combinació de creativitat i tecnologia. 

Per especialitzar-te i preparar la teva entrada al món laboral és recomanable triar el programa d’estudis d’un centre especialitzat, amb un bon equilibri entre formació teòrica i pràctica.

Estudis de disseny especialitzats

El disseny de moda aporta coneixements des del punt de vista creatiu i tècnic, però també des de la perspectiva de la comunicació.

Aquests estudis tracten enfocaments molt diferents, des de la ideació i innovació, al coneixement de materials i productes, fins a les diferents tècniques de disseny i confecció.

El disseny de moda pot obrir-te portes per treballar com a dissenyador autònom, formar part d’equips creatius, realitzar tasques de supervisió a fàbriques o ser assessor de moda.

En el cas del disseny gràfic, aquesta disciplina s’ha convertit en un element clau de les carreres de disseny. El dissenyador gràfic domina els aspectes creatius i també les eines digitals.

No obstant això, per dominar aquestes competències és necessari comptar amb una formació especialitzada. Aquesta branca del disseny és la mare de moltes altres en què et podràs recolzar per especialitzar-te en un camp o un altre.

– Asignatura: Infografía Digital I. – Estudiante: Liza Hernández. – Programa: Título Superior Oficial en Diseño Gráfico. – Descripción: El brief de este proyecto consistía en rediseñar la portada de una publicación a partir de la temática de uno de sus artículos. La alumna eligió una reseña de @strangerthingstv publicada en el @nytimes cuyo autor argumentaba que la serie de @netflix es una secuela espiritual de la película "E.T.". De ahí la combinación del famoso dedo del extraterrestre con la sangre del personaje de Eleven. . . . #school #design #graphic #graphicdesign #graphicdesigner #bachelorsdegree #student #project #class #digital #infographics #creation #cover #newspaper #magazine #article #nytimes #strangerthings #eleven #netflix #et #extraterrestrial #stevenspielberg #talent #creativity #hardwork #proud #fromdreamerstomakers #makeithappen #thisisforthedesigners

A post shared by LCI Barcelona (@lci_barcelona) on

D’altra banda hi ha el disseny de producte, uns estudis que et permeten entrar de ple en la cultura de la tecnologia i innovació i aprendre a crear dissenys funcionals, estètics, ètics i sostenibles que aportin noves solucions a la societat.

Aquesta és una de les formacions més demandades en l’actualitat, ja que és una poderosa eina de diferenciació de les empreses per destacar entre els seus competidors.

Finalment, el disseny d’interiors implica saber crear un entorn amb un concepte creatiu que aporti una experiència de valor, cosa que no està a l’abast de qualsevol.

El bon ús del disseny d’interiors, ja sigui de llars, de botigues o d’empreses, contribueix a augmentar el seu atractiu, reduir costos, millorar l’eficiència i contribuir a la qualitat de vida.

En el disseny d’interiors es donen la mà aspectes estètics, funcionals, econòmics, socials, culturals i ambientals. Per això és una de les formacions que més et enriquiran.

– Proyecto: "Go working project". – Estudiante: Ciara Puig Núñez (@ciciiara). – Programa: Título Superior Oficial en Diseño de Interiores. – Descripción: Se trata de un proyecto de coworking pensado para el campus de LCI Barcelona que consta de varias salas polivalentes, diferentes talleres y un auditorio. Estamos ante un espacio multifuncional en el que los diseñadores emergentes pueden trabajar sin perder el contacto con el arte y la creatividad. "Go working project" toma como concepto base el color y juega con formas orgánicas y elementos modulares. . . . #design #school #interior #interiordesign #interiordesigner #bachelorsdegree #student #project #goworkingproject #coworking #campus #space #multifunctional #workspace #auditorium #color #colour #organicforms #units #architecture #talent #creativity #hardwork #proud #fromdreamerstomakers #makeithappen #thisisforthedesigners

A post shared by LCI Barcelona (@lci_barcelona) on

Si creus que el món del disseny va amb tu, consulta l’oferta de graus de LCI Barcelona.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here