L’última tendència en moda

Moda sostenible dissenyada per Lucia Alcaina, antiga alumna de l'escola LCI Barcelona. (LCI)

Si vols estar a l’última sense renunciar als valors i la responsabilitat social, apunta’t a la moda sostenible

Per Judith Vives

La sostenibilitat és l’última tendència en moda. Sí, has llegit bé: la moda sostenible defensa una filosofia de disseny que té en compte el medi ambient i els drets dels treballadors.

La moda d’usar i llençar, basada en una fabricació ràpida i barata, s’acostuma a produir en fàbriques on els empleats treballen en condicions laborals molt precàries.

A més, té efectes negatius sobre la natura i l’entorn: s’utilitzen materials no reciclables que causen grans estralls en el medi ambient. Per això, encara que sembli roba barata, en realitat el nostre planeta i nosaltres mateixos l’estem pagant molt cara.

Moda responsable sense renunciar a l’estil

La bona notícia és que hi ha una alternativa ètica i responsable amb la qual pots anar a la moda i al mateix temps contribuir a un món més sostenible.

Per disseny de moda sostenible entenem aquelles peces de roba o complements que respecten el medi ambient i la salut de les persones, promouen l’ús de materials sostenibles, aposten per la reutilització i l’economia circular, i donen suport a la producció i consum local.

Hi ha qui parla de moda ètica o ‘slow fashion’, ja que els seus principis estan molt relacionats amb el moviment slow que defensa un estil de vida desaccelerat i sostenible.

Dissenyadors i ‘influencers’ s’apunten a la moda sostenible

Però la moda sostenible no és només per a gent que defensa estils de vida alternatius. La prestigiosa revista Vogue assegura que aquest tipus de dissenys són una tendència que ha arribat per quedar-se.

Grans marques i dissenyadors, com H&M o Stella McCartney, s’han apuntat a la moda sostenible sense renunciar per l’estil o al glamour. També moltes influencers i celebrities aposten per aquesta tendència.

L’actriu i ambaixadora de l’ONU DONES, Emma Watson, ha creat un compte d’Instagram (@the_press_tour) on explica l’origen de totes les peces de roba i complements que llueix.

Crea els teus propis dissenys sostenibles

LCI Barcelona ofereix titulacions en disseny de moda i integra en els seus programes els principis de la moda sostenible.

Una de les seves alumnes graduades, Lucia Alcaina, treballa com a dissenyadora freelance i ha quedat semifinalista en els Redress Design Awards, un important certamen de moda sostenible.

En la seva col·lecció ha aplicat una política de zero waste (zero residus) l’up-cycling per recuperar materials de desfeta tals com la silicona i el cautxú, embellits amb origami, pintura a mà, brodat i feltre.

Si vols conèixer més a fons aquestes tècniques i dedicar-te al disseny sostenible, descobreix tota l’oferta acadèmica de LCI Barcelona.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here