El futbol mou el món

Matthew (dretà) i Samukelo (esquerrà) comparteixen un parell de botes de futbol per xutar i marcar gols. (Mzu Nhlabatsi / FCB i Unicef)

Més d’un milió de nens a tot el món es beneficien dels programes de la Fundació Barça

La Fundació Barça va ser creada al 1994 per difondre els valors de l’esport i impulsar projectes educatius i socials que serveixen per millorar la vida de nens i joves en situacions vulnerables.

Des de la seva creació, més d’un milió de nens i nenes de països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia han participat als programes de la Fundació, que es divideixen en tres línies de treball: la prevenció de la violència, l’accés i reforç a l’educació i la inclusió social.

Les activitats i projectes de la Fundació Barça ajuden a nens i nenes de tot el món, des de les ‘favelas’ de Brasil fins als suburbis de Bangladesh, i serveixen per transmetre valors a través de l’esport.

La Fundació Barça també participa al Dia Mundial de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau que se celebra el 6 d’abril. 

Festival FutbolNet Scotiabank

L’exjugador del FC Barcelona Rivaldo va ser el convidat d'honor del primer Festival FutbolNet Scotiabank que es va celebrar a Mèxic, on van participar mil nens i nenes durant dos caps de setmana.El ex jugador del FC Barcelona Rivaldo invitado de honor en el primer Festival de FutbolNet Scotianbank celebrado en la ciudad de México, donde participaron miles de niños y niñas durante dos fines de semana.The ex soccer player Rivaldo of FC Barcelona guest of honor in the first Festival of FutbolNet Scotianbank. It was held in Mexico City, where thousands of children participated during two weekends.

Publicada por FUNDACIÓ FC BARCELONA en Miércoles, 5 de julio de 2017

Apostar per l’educació

A les zones més desfavorides és difícil accedir a l’escola, la pobresa agreuja les dificultats i empeny a alguns joves a la violència juvenil. Ells són les víctimes més vulnerables de la violència: no només està en perill la seva integritat física, sinó també el seu futur.

Els programes de la Fundació Barça ajuden als més petits a gaudir de la seva infantesa i distanciar-se d’entorns negatius en països com l’Iraq, Senegal, Colòmbia o Brasil.

En aquests programes, les activitats esportives es combinen amb tallers educatius per millorar la seva qualitat de vida. Jugant no només aprenen a relacionar-se amb altres nois i noies de la seva edat, sinó que treballen valors com la solidaritat, l’esforç i l’amistat.

A les zones rurals de Xina, la Fundació Barça ha engegat uns programes de formació de professors, perquè les classes d’educació física vagin més enllà de l’exercici i promoguin hàbits saludables.

L’esport com a eina d’inclusió

L’esport és una eina d’integració i inclusió social. Sobre el terreny de joc, tots els nenes i nenes són iguals i no hi ha limitacions: l’única cosa que importa és passar-ho bé, gaudir i compartir.

A Brasil, la metodologia FutbolNet treballa a les ‘favelas’ per crear un entorn positiu en el qual els nens i nenes puguin divertir-se i allunyar-se de la violència. Però a més, també es participa en activitats per eliminar barreres i promoure la inclusió d’alumnes amb discapacitat.

D’aquesta manera es promou una educació inclusiva. L’esport aconsegueix que els nens es posin en el lloc dels seus companys i busquin maneres d’ajudar-los, com el FelipeBol, una versió del futbol adaptada per a un nen que sofreix paràlisi cerebral.

Les campanyes de suport a menors hospitalitzats és una altra de les iniciatives de la Fundació Barça per fomentar la inclusió. Aquests nens i nenes passen gran part de la seva infantesa ingressats a causa de malalties greus.

Per facilitar el seu procés de recuperació, la Fundació compta amb l’ajuda dels jugadors del primer equip del FC Barcelona i de la resta de seccions professionals, que visiten als nens hospitalitzats durant el Nadal.

Les iniciatives de la Fundació Barça compten amb un espai que incorpora les últimes tecnologies i està dissenyat perquè els visitants es posin a la pell dels beneficiaris i experimentin les activitats i projectes de la Fundació gràcies a la realitat virtual.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here