Els grans oblidats dels premis Oscar

Tot aquell que es dediqui al món del cinema vol guanyar un Oscar, però no sempre els millors ho aconsegueixen. (Frederic J. Brown / AFP)

Els Oscars no són sempre pels millors: hi ha grans actors, actrius i cineastes que mai han rebut l’estatueta daurada 

“Una actuació d’Oscar”. És una expressió que acostuma a utilitzar-se quan un actor o una actriu ens deixen impressionats amb la seva interpretació a una pel·lícula.

No obstant això, les millors interpretacions no sempre aconsegueixen la famosa estatueta daurada. I és que el món de Hollywood també pot ser molt injust.

Si fem un repàs a la història dels Oscars, descobrirem premis injustos i oblits inexplicables a les llistes de guanyadors.

Actors, actrius i directors que mai han pogut pujar a l’escenari a recollir el seu premi de l’Acadèmia, malgrat formar part de la història del cinema i la memòria del públic.

Mites del cinema sense Oscar

Sabies que actors com Johnny Depp, Ralph Fiennes, Viggo Mortensen, Bill Murray, Brad Pitt o Tom Cruise mai han guanyat un Oscar?

I la llista de les actrius injustament oblidades és tant o més llarga: Sigourney Weaver, Michelle Pfeiffer, Glenn Close, Catherine Deneuve, Annette Bening, Jessica Chastain o Naomi Watts tampoc han pogut protagonitzar el seu moment de glòria.

Aquest any, l’actor anglès Gary Oldman té l’oportunitat de fer-se amb l’estatueta per la seva interpretació a El instante más oscuro, on dóna vida a Winston Churchill, el primer ministre britànic durant la Segona Guerra Mundial.

Durant el transcurs de la història trobem grans mites del cinema que mai van ser reconeguts com es mereixien.

Actors i actrius del cinema clàssic com Greta Garbo, Marlene Dietricht, Ava Gardner, Deborah Kerr, Judy Garland, Cary Grant, Richard Burton, Peter O’Toole o Charles Chaplin van protagonitzar algunes de les millors pel·lícules de la història… però no tenen un Oscar.

Oscars honorífics per compensar

Ocasionalment, l’Acadèmia de Cinema de Hollywood decideix atorgar un Oscar honorífic per compensar. 

Aquest premi no es lliura per un paper o per una pel·lícula en concret, sinó que suposa el reconeixement a tota una carrera. És una manera de reconèixer els mèrits dels artistes i directors que han aportat molt al món del cinema però que mai han arribat a guanyar un Oscar.

Directors tan importants com Alfred Hitchcock, Orson Welles o Charles Chaplin van haver de conformar-se amb aquest Oscar honorífic.

Altres directors no poden dir ni això. Grans cineastes com Ernst Lubitsch, Federico Fellini, Ingmar Bergman o Sergio Leone tampoc van pujar mai a l’escenari a recollir la seva estatueta daurada.

Grans pel·lícules sense premi

La injustícia no es limita a actors o directors: de vegades les pel·lícules també queden relegades a l’oblit a la gala dels Oscars.

Un clàssic del cinema tan important com ‘Ciutadà Kane’, que en el seu moment va ser escollida millor pel·lícula de la història, no va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula (se’l va emportar Què verda era la meva vall de John Ford).

Un altre cas que va aixecar polèmica va ser el de El color púrpura (1985), una pel·lícula de Steven Spielberg que va obtenir ni més ni menys que 11 nominacions… i no va guanyar en cap categoria!

Però per injustícia i mala sort, la de Kevin O’Connell, un tècnic especialista en mescles de so que ha estat nominat 20 vegades des de 1984… per sort, al 2017 va aconseguir per fi l’anhelada estatueta per la seva feina Hasta el Último Hombre (Hacksaw Ridge).

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here