Habilitats per als futurs professionals

La tecnologia és important a classe, però també hem d’aprendre altres habilitats necessàries per al futur professional. (Getty)

La comunicació, la creativitat i la tecnologia són fonamentals per a la formació dels alumnes

Per Anna Lladó

El 65% dels nens i les nenes tindran feines que encara no existeixen, segons el Fòrum Econòmic Mundial. Tenint en compte aquesta dada, sembla difícil preparar-se per al futur. Tot i això, Eduard Vallory, director d’Escola Nova 21, ens en dóna algunes pistes.

Entre les habilitats que haurien de tenir els futurs professionals, destaca la resolució de problemes complexos, el pensament crític, la creativitat, la intel·ligència emocional, la capacitat per a prendre decisions, organitzar o coordinar persones… Sense oblidar la tecnologia.

Segons Vallory, les escoles haurien de centrar-se a ensenyar aquestes habilitats, en comptes d’obligar els alumnes a memoritzar conceptes o realitzar operacions mecàniques, com ara fer una divisió rere una altra o escriure la mateixa idea centenars de vegades perquè se’ns quedi gravada.

L’educació ha de preparar els alumnes perquè es desenvolupin en un entorn professional en el qual la tecnologia estarà molt present”, afirma.

Aprenents autònoms

El director d’Escola Nova 21 explica que hem de ser “aprenents autònoms durant tota la vida”. Què significa això?

Un aprenent autònom no només aprèn alguna cosa quan li ho explica el professor, sinó que pregunta i es fa preguntes, experimenta, cerca informacióNo depèn sempre dels altres per a aprendre.

Per exemple, Read&Write de Texthelp és una eina digital que potencia l’aprenentatge autònom en cinc idiomes. Els alumnes poden escriure i escoltar en veu alta un text o consultar el diccionari de pictogrames.

En definitiva, l’aprenent autònom va més enllà de la lliçó que explica el professor a classe. Normalment s’identifica amb una frase que Steve Jobs, fundador d’Apple, va pronunciar en un discurs a la Universitat de Stanford, als Estats Units; “Stay hungry, stay foolish”. Són unes paraules que, segons Eduard Vallory, es podrien traduir com tenir curiositat, ganes de descobrir, experimentar, fer-se preguntes i ser creatiu.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here