Imprimir els teus propis objectes en 3D

Amb una impressora 3D pots crear objectes de tot tipus. (Marc Arias)

Ja és possible construir màquines, cases, mobles o cotxes tan sols prement el botó de la impressora

Per Judith Vives

T’imagines que construir una casa fos tan fàcil com enviar un full a imprimir? Doncs no és ciència ficció. Gràcies a la tecnologia, avui dia és possible crear gairebé qualsevol objecte gràcies a la impressió 3D.

Des de cases fins a cotxes, passant per sabates i complements, joies, mobles i objectes de tot tipus. La impressió 3D ja es pot aplicar en molts àmbits i sectors com la construcció, la moda o el disseny industrial i fins i tot en l’enginyeria i el sector aeroespacial.

Figures creades amb una impressora 3D (Marc Arias)

Imprimir en tres dimensions a casa

En realitat, fa molts anys que existeix la possibilitat de reproduir objectes en 3 dimensions i produir-los en massa. El que passa és que, en l’última dècada, la tecnologia d’impressió 3D s’ha fet més accessible al públic en general.

I cada dia està més a prop el moment en què qualsevol persona podrà tenir una impressora 3D a casa. ¿No et sembla increïble?

No obstant això, per a poder utilitzar una impressora 3D també són necessaris una sèrie de coneixements sobre disseny, programes i mètodes d’impressió 3D.

El plàstic, matèria primera

Una impressora 3D és capaç de generar un objecte físic sòlid en tres dimensions a partir de l’addició capa a capa d’un material, que generalment és un tipus de plàstic.

Les impressores 3D fonen el material i el van afegint a un altre material ja fos, com una mànega pastissera. Mentre afegeixen el material fos, l’objecte va prenent la forma dissenyada digitalment.

Per això, per imprimir objectes en 3D no necessites un motlle però sí un disseny digital previ. Pots trobar plantilles ja preparades per imprimir o fer els teus propis dissenys. En aquesta fase, et caldrà una mica de formació per aprendre a utilitzar programari d’edició 3D.

Si ets un manetes que somia amb crear els seus propis objectes i imprimir en tres dimensions, apunta’t a les càpsules sobre impressió 3D i talladores làser que ofereixen a LCI Barcelona.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here