Incorporar-se al món laboral

Mai és massa aviat per aconseguir experiència laboral. (Hotel-Escola Sant Pol de Mar)

Un primer contacte amb professionals del sector al qual volem dedicar-nos pot resultar molt útil per trobar feina

Per Mariona Coiduras

Fa tots just uns dies, els nervis s’apoderaven dels passadissos i les aules de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Havia començat una de les setmanes més importants del curs: hotels de tot el món van arribar a l’escola a la recerca de futurs empleats.

Des de fa setze anys, el centre organitza unes Jornades de Desenvolupament Professional, perquè els estudiants d’últim curs i antics alumnes tinguin l’oportunitat de posar-se en contacte amb els professionals del sector i aconsegueixin ocupació.

Mesos de preparació

El procés de preparació d’aquestes Jornades comença al novembre, quan les empreses confirmen la seva assistència. D’aquesta manera, els estudiants poden començar a informar-se sobre cada companyia.

Molts joves surten de la universitat i no saben com afrontar una entrevista de feina. Per això els alumnes de Sant Pol fan pràctiques des de primer curs per preparar les entrevistes laborals.

“Fem sessions de grup i individuals tipus coaching per preparar-les”, explica Lluís Serra, director de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar. Abans de Nadal s’envien els currículums als hotels i, al gener, les empreses donen els noms dels alumnes que volen entrevistar.

Tot aquest procés culmina durant la setmana d’entrevistes, quan els responsables de recursos humans i els estudiants per fi es coneixen.

A l’inici de les Jornades els responsables de cada companyia presenten als alumnes les seves ofertes professionals, els seus valors i filosofia de treball. (Hotel-Escola Sant Pol de Mar)

Aprendre a gestionar els nervis

L’Anna Liébana encara recorda com van ser les seves jornades l’any passat. “Per mi va ser súper positiu, molt més del que esperava”, explica. “Són unes entrevistes molt intenses en les que agafes molta pràctica”.

“Al principi estava molt nerviosa, però quan vaig començar i vaig veure que les entrevistes m’anaven sortint bé, em vaig relaxar. De fet, la millor oferta que vaig rebre –amb la que es va quedar– va ser l’última entrevista que vaig fer”, explica divertida.

Aquesta ex alumna pot estar orgullosa d’ella mateixa: va aconseguir ni més ni menys que cinc ofertes de feina. Amb l’ajuda dels professors, va valorar quina opció era millor per ella i va posar rumb a Madrid.

Èxit assegurat

L’Anna no és l’única que va tenir sort amb les Jornades. La majoria d’alumnes va rebre una o més ofertes laborals, com la seva companya Eva León.

L’Eva tenia clar que volia enfocar el seu futur a cadenes hoteleres internacionals i va aconseguir unes pràctiques a Mèxic. A dia d’avui, treballa com a sotsdirector amfitrió en un hotel de Cancún.

I si no surt res? L’escola els dóna l’oportunitat de repetir l’any següent.

“Els nostres estudiants poden comptar amb nosaltres una vegada han acabat. Hem tingut ex alumnes que necessitaven canvis en la seva vida laboral i ens han demanat que els ajudem a aconseguir entrevistes anys més tard”, explica Serra.

Estudiar a l’Escola Universitària de Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar és una excel·lent oportunitat per tots aquells que vulguin dedicar-se al sector hoteler i turístic.

L’Anna ho té clar: “És una escola amb molta història i molta reputació. Jo ho he notat a l’hora d’incorporar-me al món laboral. La recomanaria al cent per cent”.

I és que el lema de l’escola ho resumeix tot: “Aprendre fent”.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

COMPARTIR
Article anteriorFeliç any nou xinès!
Article següentUn joc anomenat esperança

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here