‘Influencers’ contra la violència de gènere  

A més de ser una actriu famoses amb milions de seguidors a les xarxes socials, Emma Watson és una de les principals ambaixadores d'ONU Dones amb la campanya HeForShe. (Video) 

Actrius com Emma Watson o Nicole Kidman s’han manifestat públicament a favor de l’empoderament de la dona

Els ‘influencers’ estan cada vegada més presents en el nostre dia a dia: ens fixem en com vesteixen, on viatgen, què mengen i amb qui es relacionen. Però hi ha alguna cosa que encara els fa més rellevants: què opinen sobre temes importants per a la societat.

Referents a les xarxes socials, els influencers són un model per als seus seguidors, no només per penjar fotos boniques sinó per tractar amb naturalitat temes que preocupen a la gent.

La violència de gènere és un dels problemes més greus que pateix la ciutadania i no són pocs els influencers que intenten ajudar en aquesta causa.

Actrius, artistes i models alcen la seva veu

Amb més de 46 milions de seguidors a Instagram, l’actriu Emma Watson (@emmawatson) es va fer mundialment famosa pel seu paper com Hermione Granger a la saga Harry Potter.

Avui dia, com a ambaixadora d’ONU Dones, utilitza la seva popularitat i la seva capacitat de mobilització per promoure iniciatives a favor de l’empoderament de les dones, com en la campanya HeForShe.

L’actriu americana Meghan Markle, ara Duquessa de Sussex, és una altra de les cares famoses que defensa els drets de les dones a tot el món.

Markle ha participat en diverses campanyes contra l’assetjament i l’abús sexual a dones, com el moviment #MeToo o Time’s Up, a més de criticar el racisme que segueix afectant a milions de persones a Estats Units. Al 2015 va pronunciar un conegut discurs a favor del feminisme com a representant d’ONU Dones.

Des del començament de la seva carrera com a actriu, Nicole Kidman (@nicolekidman) ha defensat l’empoderament de la dona representant personatges de dones fortes com Virginia Woolf.

A més d’impulsar diferents projectes com a ambaixadora d’ONU Dones, també ha contribuït en la iniciativa UNEIX-TE per posar fi a la violència contra les dones i ha fet campanya perquè els governants inverteixin més recursos per acabar amb la violència masclista.

Un dels èxits més coneguts de Jamelia (@officialjamelia), cantant anglesa d’origen jamaicà, va ser ‘Thank You’, una cançó en la qual narra el maltractament que va patir per part de la seva exparella.

El single parla sobre la força interior de la cantant qui, en lloc de caure en la ràbia i la frustració, va aconseguir superar els abusos i triomfar.

Amb més de mig milió de seguidors a Instagram, la valenciana Marta Lozano (@martalozanop) va liderar un moviment contra la violència de gènere amb el hashtag #martalozanoiswithyou.

La model i influencer va crear samarretes en les quals podia llegir-se “I’m with you, we are all together” perquè les seves seguidores pugessin una foto a les xarxes socials. Els beneficis anaven destinats a la Fundació Ana Bella, que ajuda a dones maltractades. Van participar-hi influencers com Dulceida o el dissenyador Juan Avellaneda.

#MartaLozanoIsWithYou ? And you? #metoo

A post shared by #MartaLozanoIsWithYou (@martalozanoiswithyou) on

Informació elaborada en col·laboració amb la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here