Interiorisme experiencial, una tendència innovadora

L'interiorisme experiencial és una disciplina molt innovadora en el disseny d'interiors. (LCI Barcelona)

El dissenyador d’interiors experiencial té en compte a la persona i les sensacions que li suggereix un espai

Per Judith Vives

Segurament has sentit parlar de l’experiència d’usuari. Aquest concepte s’utilitza sovint per descriure la relació que tenim amb un entorn digital: per exemple, si és fàcil navegar per una pàgina web o resulta còmode comprar en una botiga en línia, direm que hem tingut una bona experiència d’usuari.

Però, què passa quan l’entorn no és un web sinó un espai del món real? Alguna vegada has pensat si una botiga o un local ofereix una bona experiència d’usuari? D’això s’encarrega precisament un dissenyador d’interiors experiencial.

Una olor, la música que escoltem, la facilitat d’accés, la distribució, el tipus de mobiliari o el color de l’espai en què estem pot influir i fer que entrem en una botiga, triem un restaurant o ens sentim acollits en un hotel. Tots aquests aspectes són els que té en compte un interiorista experiencial.

Un espai, una experiència subjectiva

En els seus projectes, l’interiorista experiencial intenta treure partit de l’experiència subjectiva de cada persona quan es troba en un espai en concret. Aquesta experiència pot ser sensorial, emocional, intel·lectual, pragmàtica i / o social.

El Disseny d’Interiors Experiencial (EID per les seves sigles en anglès) és una disciplina de l’arquitectura i el disseny d’interiors molt innovadora. Consisteix a tenir en compte i aplicar valors experiencials a l’hora de dissenyar espais.

Per aconseguir-ho, l’EID situa a les persones en el centre de l’espai i projecta el disseny a partir de les seves emocions i sensacions, posant atenció a les necessitat de viure experiències positives.

Tecnologia al servei de la gent

En l’interiorisme experiencial, el dissenyador intenta captar i fusionar sentits i emocions per crear una experiència única. Per això no pot deixar de banda l’ús de les noves tecnologies.

Un altre element important és l’enfocament omnicanal, és a dir, la presència d’una marca en diferents canals, ja siguin digitals o reals.

Per exemple, pots comprar a Amazon a través del web però també a través de la ‘app‘ del mòbil, i ara la companyia també està obrint botigues físiques per recrear l’experiència dels seus usuaris al món real.

El disseny experiencial és un nou enfocament del disseny d’interiors totalment innovador i fascinant. Si t’interessa, a LCI Barcelona ofereixen un Màster Oficial en Disseny d’Interiors Experiencial totalment pioner.

Aprendràs a generar solucions creatives per integrar l’experiència humana en el disseny d’espais i millorar la relació que els usuaris tenen amb els llocs.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here