Junior Report i Acer becaran un institut perquè faci el seu propi diari escolar

Els joves redactors de l’Escola Gem (Mataró) durant un consell de redacció. (Junior Report)

El centre formarà part del projecte Revista Digital Escolar (RED), impulsat per Junior Report, gratis durant un any

Junior Report, el periòdic dels joves lectors, i l’empresa tecnològica Acer s’han unit per atorgar la primera edició de la Beca ACER-RED. El premi oferirà l’oportunitat a un centre públic de formar part gratuïtament durant un any del projecte Revista Escolar Digital (RED).

El projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat per Junior Report, és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària. Cada setmana publica notícies, actualitat, entrevistes i articles amb els estudiants com a protagonistes. Compta amb el suport i la tutorització d’un periodista professional perquè els estudiants aprofitin al màxim l’experiència.

Es planteja com una eina per fomentar l’esperit crític, per lluitar contra la desinformació i les fake news, per aplicar les competències digitals, per afavorir la llibertat d’expressió, per treballar el llenguatge i per potenciar el treball en equip, entre altres objectius.

Durant aquest curs, vuit escoles han format part d’aquesta xarxa de revistes. Des de l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes, Catalunya) recomanen el projecte per “desenvolupar la competència crítica i analítica”, tan necessària avui dia.

Els articles publicats durant l’any participaran en els Premis RED, el lliurament dels quals tindrà lloc el 13 de juny a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna-URL.

 

Com participar-hi?

Alumnes de l’Escola GEM (Mataró) en la redacció del seu diari digital: ‘EscolaGem Report’. (Junior Report)

Els centres de secundària i batxillerat públics espanyols que vulguin optar a la Beca ACER-RED 2019-2020 han d’enviar una proposta de treball i d’organització que ocupi un màxim de dues pàgines.

Hi ha temps fins al 19 de juliol del 2019 per enviar els documents, en format PDF, al correu junior-report@blue-globe.media, amb l’assumpte: “Beca ACER-RED 2019-2020 + el nom del centre”.

La beca finançarà el cost anual de la participació en el projecte, valorat en 2.600 euros, que inclou una capçalera pròpia, una plantilla WordPress, un domini personalitzat, la tutorització d’un periodista professional, un curs de WordPress i el manteniment tècnic durant tot el curs.

El jurat estarà format per impulsors i coordinadors de la xarxa de Revistes Escolars Digitals (RED) així com per professionals vinculats a l’àmbit de la comunicació i del sector educatiu.

Per a més informació, es poden consultar les bases a la web de Junior Report.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here