‘L’actualitat a l’aula’ arriba a Barcelona, Granollers i El Morell

Els alumnes de l’Escola Anna Mogas mostren els seus diaris, fets durant el taller de Junior Report. (Instagram Junior Report)

Estudiants d’ESO de tota Catalunya participen als tallers de periodisme organitzats per Junior Report

Al març, els Tallers ‘Actualitat a l’aula’ de Junior Report van seguir en ruta i van visitar diverses escoles per tota Catalunya.

Els alumnes de 2º i 3º d’ESO de l’Institut El Morell (Tarragona), l’Escola Anna Mogas (Granollers) i l’Escola Paideia de Barcelona van descobrir com funcionen els mitjans de comunicació i van treure la primera edició del seu propi diari.

Com funcionen els diaris?

Per entendre el que passa al nostre voltant i formar-nos una opinió pròpia, és important saber com funcionen els mitjans de comunicació i aprendre a interpretar la informació.

Als Tallers d’Actualitat de Junior Report, els alumnes comencen analitzant els conceptes clau del periodisme. Quin tipus d’informació ofereixen els diaris? Quin és el seu objectiu? Qui hi ha darrere d’un mitjà de comunicació? Analitzant els diaris, els estudiants reflexionen sobre aquestes qüestions.

Els mitjans de comunicació tenen una gran influència sobre l’opinió pública, és a dir, sobre el que la gent opina de temes importants com la política, els drets socials, l’economia

Per això és important saber a qui pertanyen els diaris, quins interessos tenen i a qui pretenen afavorir o perjudicar. La informació que llegim és un reflex d’aquests interessos.

Avui dia dilluns 19 de març, els alumnes de 2n d'ESO, començem el projecte de síntesi amb els reporters de Junior…

Publicada por Escola Anna Mogas en Lunes, 19 de marzo de 2018

A la recerca de la notícia

Les notícies que llegim als diaris o veiem als informatius es trien en funció de quatre criteris: novetat, proximitat (si és alguna cosa que ens afecta directament), transcendència (si afecta a molta gent) i temàtica (per a un diari esportiu, només importen les notícies d’esports).

Després de debatre quins són les notícies més importants, els alumnes tenen una missió: recórrer l’institut a la recerca de notícies per publicar el seu propi diari.

Per la seva banda, els community managers de cada classe informen sobre tots els progressos a través de l’Instagram de Junior Report.

Dividits en grups de cinc, els estudiants han de maquetar la portada: triar un nom pel diari, escollir les notícies més importants i distribuir-les a primera pàgina. Cada grup ha d’argumentar per què han escollit aquestes notícies per a la seva portada.

Al final del taller, un petit exercici de ‘role play’ ens ajudarà a entendre la importància dels mitjans i la labor del periodista: no tot és el que sembla i la veritat no està sempre a primera vista!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here