L’evolució explicada amb ninots Playmobil

Els primers ninots de Playmobil van ser interpretacions d'indis americans, paletes i cavallers. (La Vanguardia)

Per Gemma Juncà

El Museu Nacional de Ciències Naturals ensenya l’evolució humana amb un divertit taller de figuretes Playmobil

Has jugat alguna vegada amb Playmobils? Aquests petits ninots de plàstic amb multitud d’accessoris amb els quals pots interpretar qualsevol professió: policies, bombers, professors… No hi ha perfil que se’ls hi resisteixi.

En l’actualitat, hi ha prop de 3.000 milions de figures a tot el món. Perquè et facis una idea: hi ha tantes figuretes de Playmobil com habitants a Xina i Índia juntes. Increïble, oi?

Una joguina pensada per i pels nens 

Aquesta joguina està pensada per i pels nens. Els Playmobil van ser creats al 1974 per l’enginyer alemany Hans Beck per la companyia de joguines Brandstätter Group.

El seu inventor es va inspirar en els dibuixos dels més petits per dissenyar-los i va confeccionar una figura humana simple: cap i ulls grans, somriure, sense detalls com el nas o dits…

Des de llavors, s’han convertit en uns dels ninots més recognoscibles i estimats de tots els temps. En els últims quaranta anys han aparegut tot tipus de joguines electròniques, però els Playmobil perduraran al llarg de la història.

Explicar la història amb ninots

Potser la clau de l’èxit d’aquests ninots sigui la seva capacitat d’adaptar-se a les noves èpoques i interpretar els oficis, modes i tendències emergents.

Les primeres figures van ser interpretacions d’indis americans, paletes i cavallers. Les futures: Qui sap?!

En l’actualitat, els ninot Playmobil segueixen presents a les llars… I també als museus!

El Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid presenta una mostra sobre l’evolució de l’ésser humà explicada a través d’aquests populars personatges. Una prova més que la creativitat dels Playmobil no té límits.

Aprèn sobre la nostra espècie i diverteix-te al taller ‘La locomoció bípeda: Un pas endavant en la nostra Evolució ’ els diumenges 4, 18 i 25 de febrer al MNCN.

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here